U poslednje vreme n celom Balkanu vladaju priče da kruže kombiji po gradovima koji otimaju decu, pa nas zato i ne treba da čudi informacija da roditelji danas idu po decu u školu ikako su već 4 ili 5 razred osnovne škole. Niko svakako ne želi da se ponovi slučaj Tijane Jurić, koja je oteta sa samo 12 godina starosti, na kraju si lovana i ubijena.

Jednostavno,m ak ste roditelj nikada ne možete da znate, koji manijaci se kreću okolo, dok su vaša deca na slobodi ili se igraju na igralištu. Zato je na primer celu Srbiju u poslednja tri dana potresla priča koja je došla iz Kragujevca, a gde je nestala devojčica od 13 godina Jelena V. Novinari su odmah pozvali njenu majku, a devojčica j hvala bogu nakon dva dana potrage i pronađena:” Sa ćerkom smo. Našli smo je. Ne znamo još gde je bila, nismo još stigli do toga. Nećemo da je pritiskamo. Važno nam je da je dobro.” iuzjavila je ona. Svakako da je ovo i najbolji primer kako internet, mobilni telefoni itekako utiču na svest jednog deteta, u negativnom kontekstu svakako .

Iz same policijske stanice su tkaođer u javnost izašli sa oprečnim informacijama ” Devojčica je pronađena u Kraljevu, roditelji su otišli da je vide. Prema prvim saznanjima devojčica je dobro i još uvek nije poznate okolnosti njenog nestanka. Sama je pozvala roditelje i rekla gde se nalazi ”– rečeno je za medije. Mnogo je mistike oko samog ovoga slučaj, i medijima i javnosti j esvakako nejasno zašto se krije informacija, gde je devojčica bila puna dva dana, ima samo 13 godina?

Preporučeno