Poznati srpski  glumac i televizijski voditelj Milan Kalinić, rođen je 21. septembra 1972. godine u Beogradu. Trenutno živi u glavnom gradu sa suprugom Sandrom i njihovo dvoje djece dok radi u istom gradu. Uprkos tome što je po zanimanju glumac, Kalinić je postao poznat i cijenjen kao televizijski voditelj zbog svog jedinstvenog smisla za humor, karizme i sposobnosti da se svojim šalama poveže s publikom.

 

 

Bio je voditelj raznih televizijskih programa u produkciji Emošn, kao i Prve i Pink televizije. Pored voditelja, ima i iskustvo u režiji i igranju značajnih uloga u filmovima, televizijskim emisijama i scenskim produkcijama. Njegova najzapaženija dosadašnja uloga je Goran Fajta Ćirković u TV seriji “Pevaj brate”. Tokom svoje karijere, vodio je širok spektar emisija i oduvek su ga voleli njegovi fanovi. Prošla sezona “Preživjelih” bila je posebno emotivna za mnoge gledaoce, a Kalinić se sada upušta u nove poduhvate. Svoju ljubav prema sportu nikada nije krio, a svoje dvije strasti uspješno je spojio radeći u sportskom menadžmentu.

 

 

Milan Kalinić sa zadovoljstvom najavljuje da će prvi put u karijeri voditi sportsku emisiju. Njegovu strast prema sportu dobro poznaju supruga Sandra i djeca koja su oduševljena njime. Milan napominje da za razliku od drugih evropskih naroda, naš životni vijek može biti kraći zbog razornih posljedica stresa. Milan navodi da dok druge zemlje mogu da prate jedan ili dva sporta, njegova emisija će ih obuhvatiti sve, a domaćini će biti on i kolega Predrag Popović kao redovni ljubitelji sporta i građani. Njegovi fanovi željno iščekuju početak emitovanja.

 

 

Preporučeno