Jedna poznata engleska tiktokerka An Rasel na svom Tik Tok profilu svaki dan objavljuje video snimke koji nam mogu uštediti vreme i novac. Saveti su vezani za opšte životne navike, lična higijena, čišćenje kuće i radnog prostora, prehranjivanje i slično, a njen profil trenutno broji preko 8 miliona lajkova. Jedan od zanimljivih video snimaka je bio onaj u kojem An govori gde grešimo prilikom pranja tepiha.

Tako je jedan korisnik postavio video da tepih treba da bude čist tako što pospete deterdžent po njemu, ostavite da odstoji a zatim ga usisate usisivačem. Ali, ovo vam mmože doneti više štete nego koristi, rekla je An u svom video snimku. Usisavanjem nema nikakve šanse da pokupite sav prašak sa tepiha. Ako imate još decu ili možda kućne ljubimce, ostaci praška za veš mogu stvoriti jako alergijske reakcije na njihovoj koži. Također, ukoliko se prašak ne odstrani u potpunosti sa tepiha, može doći i do pojačanog prljanja zbog zadržavanaj čestica koej posle izvesnog vremena postaju lepljive i postaju pravi rasadnik bakterija i prljavaštine.

Vaš tepih će ipak najbolje oprati mašina za pranje tepiha, ne postoji nijedan brzi trik sa kojim ćete se skroz rešiti prljavaštine. Kada je u pitanju svežina tepiha posle pranja nju možete da sačuvate posipanjem vrlo male količine bebi pudera po njemu, On je blag za kožu, tako da ne može izazvati alergijsku reakciju ni kod dece ni kod ljubimaca.

Preporučuje se trešenje tepiha barem jednom mesečno, ukoliko u domu imate i ljubimca koji se linja, tepih bi trebalo tresti makar na dve sedmice. Ako ne posedujete mašinu za dubinsko pranje, možete angažovati tepih servis, ali obratite pažnju na cenu usluge koja se može jako razlikovati od servisa do servisa.

Preporučeno