Cijeli Balkan je obuzeo slučaj nane Fate Orlović, kao i cijeli proces rušenja bespravno sagrađene crkve u njenom dvorištu u Konjević Polju. Zbog toga su se pojavile mnoge reakcije u medijima, koje su bile i lažne, a u svemu je Fata Orlović najveća žrtva.

U orginalnom članku je pisalo kako su Fati Orlović u sred noći u njeno dvorište, dolazili mladići koji su bili u alkoholiziranom stanju i koji su pjevali četničke pjesme, pa da je to bio glavni razlog zašto je Fati Orlović pozlilo da je na kraju završila u UKC-u Tuzla. Međutim, iako se ova informacija pojavila u nekim medijima, ali nigdje nisu pisali provjerene informacije, ovo se ne može smatrati istitom informacijom.

Također, nije istina da je nana Fata nekome prijetila iz bolnice dok je bila na redovnoj kontroli, kao ni da je kontaktirala medije. U prvobitnom članku u naslovu je pisalo “Fata Orlović PORUČILA IZ BOLNICE: “One bradate rospije koje mi urlaju i pišaju pred kućom će ZAPAMTITI SVOGA BOGA, samo da izađem..”, a što nana Fata Orlović nije nikada izjavila, i ne može nikako da se smatra istinitom vijesti.

 

Preporučeno