U cijeloj regiji nana Fata Orlović je postala poznata, ali u negativnom smislu, jer je u njenom dvorištu srušena crkva koja je bila bespravno izgrađena. To je bio glavni okidač da se ova nana nađe na svim naslovnicama u medijima.

U orginalnom članku je pisalo da je Fata Orlović popila jednu od najslađih kafa u svom životu, i da sada napokon može da gleda Konjević polje sa svog prozora. Nekoliko medija je odmah napisalo kako je Fata popila kafu odmah jutro posle, što nema nigdje provjereno tačne informacije da je ona rekla da joj je drago što više nema crkve u njenom dvorištu, pa se smatra neistinitom informacijom od strane portala.

Zatim je u tekstu navedeno kako su u njeno dvorište dolazili pijani mladići koji su pjevali četničke pjesme ispod njenog prozora, što opet nema nigdje provjerene informacije, pa tako da se i ova informacija može da smatra neistinitom. U prvobitnom članku u naslovu je pisalo “BORE JOJ SE ZA ŽIVOT! UKC Tuzla javlja: Nana Orlović u TEŠKOM STANJU! Pozlilo joj kad su dolazili pod prozor i pevali četničke pesme.. VELIKA SRAMOTA!”, što je neistinito, jer se u stvari radilo o rutinskoj kontroli njenih pluća na UKC-u Tuzla, tako da se cijeli tekst smatra neistinitim.

 

Preporučeno