U Srbiji će narednih dana biti relativno toplo vreme. Ipak, drugi dan vikenda moglo bi biti malo svježije, ponegdje uz ponegdje slabu kišu. Nova vremenska prognoza za Srbiju predviđa vremenske prilike za listopad. Do subote navečer bit će pretežno sunčano, suho i relativno toplo vrijeme s najvišom temperaturom od +23 do +28 stupnjeva Celzijevih. Vjetar će ostati slab do umjeren istočni. Noći će biti svježe i ponegdje s maglom, opisao je meteorolog Marko Čubrilo u najnovijoj vremenskoj prognozi za Srbiju. U subotu navečer u sjevernim krajevima mjestimice kiša ili pljuskovi.

U nedjelju će u većem dijelu krajeva biti prolaznog naoblačenja, što će samo ponegdje, uglavnom na istoku, rezultirati slabom kišom. Od subote navečer vjetar će krenuti na umjeren sjeverozapadnjak, počev od sjevera regije, uz Jadran na prolaznu buru. Prognoza za nedjelju predviđa najviše dnevne temperature od +17 do +24 Celzijeva stupnja. Sljedeći tjedan donosi tople temperature s lokalnim maksimumima do +29 stupnjeva Celzijevih, no oko 05.10 moglo bi doći do osjetnijeg i trajnijeg trenda zahlađenja praćenog oborinama i jakim sjevernim vjetrovima.

Za to vrijeme očekuju se maksimalne temperature od +13 do +19 Celzijevih stupnjeva. Na Jadranskoj obali treba očekivati ​​kratkotrajna, ali intenzivna nevremena. Od 7.10 nadalje predviđa se pretežno sunčano i malo toplije nego inače, kaže Čubrilo. ECMWF prognostički model meteorologa Ivana Ristića ukazuje na mogućnost obilnih snježnih oborina u Srbiji ove zime. Jačina trenda zahlađenja prognoziranog oko 05.10 tek treba biti utvrđena, a trebala bi postati jasnija za 2-3 dana. Ipak, trend zahlađenja bit će kratkotrajan, a povratak relativno toplog vremena očekuje se oko 8.10, zaključuje Čubrilo.

Preporučeno