Svi smo jedva čekali ljeto, da konačno možemo da otvorimo prozore, pustimo prirodnu svjetlost u prstore i da osjetimo svjež vazduh u našem domovu. Međutim, nažalost akcija ne može da prođe bez dosadnih muha i komaraca.

Iako smo prozore prekrili sa zavjesama, opet će lukava muha moći da pronađe put prema našoj spavaćoj sobi ili možda dnevnom boravku. Dosadne muhe su štetočine koje jednom uđu u naš dom,i mogu da nas iritiraju dok im ne stanemo na kraj. Sada vam donosimo kako da se riješite muha be upotrebe insekticida. Ovo je jednostavan trik koji zaista može da otjera muhe.

Ova ideja nije nova, ali se čini da većina nije svjesna njene potencijalnosti i njene moći. Za ovaj trik vam je potrebno samo čista vrećica, kao što je vrećica za sendvić, malo vode i nekoliko sjajnig novčića. Također, ovaj je postupak jako jednostavan za koristiti. Uzmite svoje čiste vrećice i nappunite ih otprilike do pola kesice, sa vodom, pa zatim ubacite pet ili čest novčića i ispustite višak vazduha iz vrećice. Poslije toga vrećicu čvrsto zavežite i odložite na prozorsku dasku ili je okačite na prozor.

Kao što je već jednom objašnjeno muhe imaju složeni vid, a to znači da stvari vide sasvim drugačije nego što to vide ljudi. Tako jednostavnu vrećicu ispunjenu vodom muha će da doživi kao beskrajno veliku vodu koju nikako ne voli. ŠTo znači da voda i novčić stvaraju prizmu koja je odražljiva boje i projektuje sliku vode, a muhe ne vole vodu i ne vole boje koje nastaju od novčića. Znači vrećica ispunjena sa vodom muhi izgleda kao divovskog ela vode u boji, pa od toga bježe kao lude.

Preporučeno