Svi vi koji volite brzu vožnju, i ako vozite sigurnom brzinom na snegu ili ledu ispod 70 kilometara na sat, potrebno je da izbegavate naglo kočenje, ubrzavanje ili najmanje nagle pokrete, onda nećete imati previše problema na putu. Samo zbog jedne stvari koju redovno radite u autu trošite bezina.

Što je vaša brzina veća, to će biti teže ispraviti automobil ako krene da proklizava po snegu ili ledu. Tako da većina takvih situacija dešava se kada je brzina veća od 70 kilometara na sat i onda je potrebno brzo i precizno reagujete, a to ponekada može da bude tako teško izvodljivo za prosečnog vozača, koji nema iskustvo. Ako želite da u takvim situacijama sačuvate svoj život i automobil, obavezno morate da se pridržaate ovih pravila. Pod jedan ne kočite. Kočenje je jedna od najvećih grešaka koje vozači prave kada krneu da proklizavaju na putu. KOčenje ne asamo da će dovesti do klizanja vašeg auta, već može da ga učini još gorim. Kako biste ispravili auto, potrebno je da točkovi mogu da se slobodno okreću.

Okrenite točkove u pravcu proklizavanja. Oodmah okrenite vaše prednje točkove auta u istom smetu u kojem se zadnji deo auta kliza. Ako se zadnji deo auta zaneo i kliže na desno, vi okrenite volan na desno. Kako se auto bude ispravljalo, tako i vi nastavite da upravljate volanom vašeg auta. Ne smete ispravljati auto previše. Ako iznenada i preterano okrenete kola, automobil će nastaviti da se okreće punom brzinom. Pišite nam da li ste znali za ovaj trik.

Preporučeno