Mila Nađ (32) iz Novog Sada majka je četvoro dece, uzrasta osam, šest, pet i tri godine. Ona je odlučila da javno apeluje na institucije u ovom gradu kako bi se njen nesvakidašnji slučaj konačno rešio.

 

Nedavnom objavom na društvenim mrežama Mila je otkrila da je od rujna 2023. primorana živjeti sa suprugom, a da bi situacija bila još gora, on je nedavno u zajednički stan doveo svoju majku.Rješenje ove situacije moglo je biti jednostavno da Mila nije iskoristila vlastite financije i kredit za kupnju stana, imovine za koju tvrdi da je prenijela na svog supruga pod emocionalnom prisilom, budući da se sada želi rastati od njega.

Zadnje dvije godine aktivno se bavim razvodom. U 2022. sam prvo pokušao postići zajednički razvod, ali nažalost, moj suprug nije bio otvoren za tu ideju. Slijedom toga, u rujnu sljedeće godine poduzeo sam potrebne korake za podnošenje zahtjeva za razvod. Unatoč tome što je ovaj pravni proces u tijeku, važno je napomenuti da još uvijek živim u istom kućanstvu kao i moj uskoro bivši suprug. Ove detalje ispričala je Mila Nađ gostujući u emisiji “Moj dan, Blic dan” na mreži “Blic”.

Prema njegovoj izjavi, supruga je pokrenula parnicu za utvrđivanje vlasništva nad nekretninom. No, i ta je pravna procedura stala.

Proteklih osam mjeseci nije bilo izvanrednih događaja. Usred tog razdoblja donio je odluku uvesti majku u stan kako bi mu pružila podršku jer mu je to bilo izazovno. Unatoč želji da obitelj ostane netaknutom, nije poduzeo ništa da spriječi njezin raspad. Utjecaj cijele ove situacije na našu djecu bio je izrazito negativan, jedno je dijete čak izgubilo motivaciju za školu. Postavljaju zbunjujuće upite na koje je teško odgovoriti, objašnjava Mila.

U rujnu, kada je Mila prvi put prijavila nasilje, u stanu je nastao kaos pa se uključila i socijalna služba.Mila izražava svoju frustraciju nepromjenjivom prirodom situacije s kojom se suočava. Unatoč trudu da sve pripremi, ujutro je neizbježno čeka kaos. Namjerno stvaranje nereda i naknadno odbacivanje odgovornosti ostavlja joj da nosi teret njegovog rješavanja. Mila sebe opisuje kao osobu koja mora neumorno udovoljavati potrebama dvoje odraslih.

Osim što je prijavila slučajeve psihičkog nasilja, ispričala je i slučaj kada se našla na ulici i morala potražiti pomoć policije.Mila prepričava vrijeme velike napetosti i nereda, tijekom kojeg u njihovu stanu privremeno boravi partnerova majka. Mila traži da napusti prostorije dok ne riješe svoju situaciju, ali njezina molba nailazi na odbijenicu. Kada određeno vrijeme istekne, ponovno ulazi u stan.
Naš cilj odlaska bio je pružiti ljubav i podršku.

Mila se nalazi u teškoj situaciji gdje je kupila nekretninu, ali je upisana na tuđe ime. Ona otvoreno priznaje da je u ovoj situaciji bila izmanipulirana. Izazov leži u činjenici da oni ne mogu zakonski ukloniti sadašnjeg vlasnika, a sama Mila ne može biti deložirana dok polaže pravo na imovinu. Kao rezultat toga, Mila se nalazi u teškoj poziciji, razmatra mogućnost preseljenja sa svoje četvero djece i nosi se s previsokim troškovima najma.Kako bismo osigurali ravnomjernu raspodjelu, hladnjak dijelimo na dva jednaka dijela.

Mila, kao influencerica koja otvoreno govori o svojim mukama, otkriva da nakon svakog pojavljivanja u javnosti doživljava istinsku muku.Mila, odlučna da ne šuti, hrabro se suočava s nadolazećim strašnim okolnostima. Iako nije nanesena tjelesna ozljeda, manipulacija djecom i prijeteće prijetnje bacaju tamnu sjenu. Uznemirujući susret s policijom samo je pogoršao složenost situacije, a ne pružio rješenje.

Mila Nađ ispričala je svoje iskustvo savjetovanja da ne prijavljuje slučajeve psihičkog nasilja i uznemiravanja samo zato što je prije toga prijavila incident s bacanjem hrane iz hladnjaka. Ove okolnosti mogu se činiti apsurdnim, jer su ona i druga strana podijelile hladnjak na pola. No, Mila je odlučila prestati prijavljivati ​​takve incidente jer nije osjećala podršku niti razumijevanje socijalne službe.Dokazivanje vlasništva nekretnine je jednostavan zadatak.

Mila Nađ tvrdi da je dokazivanje vlasništva nekretnine, koju je kupila dijelom njezine ostavštine, jednostavan posao. Pojašnjava da se ne namjerava zalagati za svoje pravo na skrbništvo nad djecom jer to nije u mogućnosti. No, naglašava da bi otac trebao imati priliku posjećivati ​​svoju djecu, izražavajući nevjericu u pojam da se nekome uskraćuje pravo na život.Prema njegovoj tvrdnji, bila je podložna manipulaciji; međutim, postoji rješenje za situaciju.

Mila ispričala kako je razočarana neispunjenim obećanjima koja su joj data oko prava na doživotni boravak te prijenos stana na njezinu djecu u slučaju razvoda. Unatoč tome što je majka četvero djece, ništa od tih uvjeravanja nije ostvarilo. Tijekom procesa kupoprodaje, Mila se našla u situaciji da stalno mora dokazivati ​​svoju ljubav, od tetoviranja do malih gesta, dok ista razina predanosti nije bila uzvraćena s druge strane.

Ističe svoje duboko povjerenje u njega, vjerujući da će joj on u slučaju nesretnog razvoda istinski vratiti ono što joj po pravu pripada.– Moj društveni krug bio je prilično ograničen dok sam bila s njim. Međutim, sada se moj život potpuno preokrenuo. Nažalost, moje četvero male djece susreće se s poteškoćama i bore se u školi. Sve što tražim je da se pravni proces ubrza, kako bismo mogli imati preliminarno saslušanje i pravilno suđenje.

Mjesečna najamnina iznosi oko 650 eura, a potrebno je osigurati i polog te agencijske provizije. Dodatno, troškovi hrane za moju djecu su otprilike 1.500 eura. Što će se dogoditi ako ostanem bez novca?! I pored toga što živim pod istim krovom, devedeset posto svih troškova snosim ja – rekla je Mila Nađ u emisiji “Moj dan, Blic dan”.

 

Preporučeno