– Kada se kaže ženska ljepota, i pomisli se na Evropu, svima na pamet odmah padaju italijanke. Mediteranska klima, dobra hrana i geni, sve je to uslovilo da tamo žive najljepše žene na svijetu. Jedna od njih je svakako i planetarno popularna glumica Monica Belluci. I dan danas se rasspreda o njenoj ljepoti, iako je već ušla u šestu deceniju života. 

Kad god naiđemo na informaciju o životu Monice Bellucci, uvijek se začudimo i uzviknemo: “Ona je doista jedinstvena!”

Jeste li ikada razmišljali o nevjerojatnom načinu na koji Monica Bellucci graciozno prihvaća protok vremena? Kako je moguće zamisliti da njezine bore bez problema nadopunjuju njezin izgled, povećavajući njezinu ljepotu, a ne smanjujući je?

Monica je živjela potpuno autonomno, udovoljavajući svakoj želji i hiru.

Ipak, najbolje je započeti našu pripovijest od samog početka.

Dana 30. rujna 1964. Monica Ana Maria Bellucci pojavila se na svijetu u neobičnom selu Città di Castello, kao jedini potomak Luigija Belluccija, vlasnika transportne tvrtke, i Marije Gustinelli, talentirane slikarice.

Poznato je da su se njezini roditelji jako trudili sakriti je, bojeći se mogućih posljedica koje bi mogle proizaći iz njezine izuzetne ljepote.

U dobi od trinaest godina, Monica je započela karijeru modela kako bi poduprla svoje obrazovanje. Do 1989. godine etablirala se kao poznata osoba u pariškoj modnoj industriji, kraseći naslovnice cijenjenih časopisa poput Ellea i surađujući s poznatim markama poput Dolcea i Gabbane.

  • Nakon što je diplomirala pravo na Sveučilištu u Perugi, odlučila je prekinuti studij i potpuno se posvetiti karijeri modela. Godine 1990. stupila je u brak s fotografom Claudiom Bassom, no njihova je zajednica završila razvodom nakon samo četiri godine. Gradeći svoj repertoar, pokazala je svoje talente na raznim talijanskim televizijskim mrežama, a također se okušala iu sferi glume, predstavivši je američkim gledateljima filmom Drakula 1992. godine. Četiri godine kasnije, dobila je priznanje za svoju izvanrednu izvedbu u francuskoj produkciji “Stan.”

Nakon što je osigurala uloge u holivudskim i europskim filmovima, prikupila je opsežnu filmografiju, no nezaboravna gluma u Maleni doista je učvrstila njezinu slavu i učinila je trenutno prepoznatljivom.

Približavajući se prilici da dobije ulogu u filmu Spectre, rekla je redatelju Samu Mendesu da će ga njegova odluka da ju angažira uzdići do statusa heroja u očima žena. Naglasila je da njezina privlačnost ne leži u njezinim fizičkim atributima ili godinama, već u zadivljujućem carstvu njezinih misli i mašte. Ovo je priča koja je dovela do toga da je odabrana kao najstarija djevojka Jamesa Bonda do danas.

U filmu “Apartman” protagonistica susreće Vincenta Cassela, svog kolegu, i na kraju se vjenčaju nakon nekoliko godina. Međutim, tijekom braka, Vincent i Monica namjerno su živjeli u različitim stanovima kako bi izbjegli upadanje u monotone obrasce i pretjeranu familijarnost jedno s drugim. Ipak, njihovom je braku došao kraj 2013. godine kada su se odlučili razvesti.

Nakon što je okončala trinaestogodišnji brak s Vincentom, našla se u nedoumici što učiniti sama, ali je također naglasila da ljubav nadilazi razvod i držala se nade da bi se jednog dana mogli ponovno spojiti.

Iz njezine perspektive, nikada nije oklijevala poduzeti akciju u pogodnim trenucima. Ovakav način razmišljanja naveo ju je da poželi dobrodošlicu svojim kćerima na svijet u dobi od 39 i 45 godina, pronalazeći određenu privlačnost u svojoj zrelosti. Posljedično, razumije zašto je privlače mlađi muškarci, jer samouvjereno tvrdi da sada ima jasan osjećaj svojih želja, u kombinaciji s bogatim životnim iskustvom.

Monicina ljepota i dalje je izvor zavisti žena, unatoč njezinim izvanrednim postignućima i sposobnosti da očara atraktivne muškarce. Međutim, njezino stajalište o starenju doista otkriva njezina unutarnja razmišljanja, o čemu svjedoči sljedeća izjava:

“Kad dođe vrijeme i moj odraz mi ne uspije donijeti radost, baš poput moje majke, neću se fiksirati na vlastitu sliku u ogledalu. Umjesto toga, fokus ću prebaciti na pogled svoje djece, pronalazeći sreću u njihovoj prisutnosti .”

Preporučeno