– U svijetu vrhunskog sporta uvijek smo imali neke jako velike tragedije koje bi se desile tada vodećim zvijezdama u svijetu ellitnog natjecanja. Dovoljno je da se samo sjetimo velikog Mike Tysona, koji je tada bio najbolji bokser svijeta, ali je zbog silovanja morao par godina u zatvor, a kada je izašao, nije bio niti sjena onog teškaša. 

Nicole Brown Simpson ubijena je u svom domu u Los Angelesu 12. lipnja 1994., a njezin bivši suprug O.J. Simpson brzo se pojavio kao glavni osumnjičeni

Svijet je saznao da je 11. travnja ove godine preminuo slavni sportaš O.J. Njegova nas smrt vraća u 1994. godinu, kada su njegova supruga Nicole Brown (35) i njezin prijatelj Ron Goldman (25) pronađeni mrtvi.

Mjesto zločina bilo je užasno. Brown Simpson izbodena je 12 puta, s dubokim ranama na vratu, a glava joj je gotovo odsječena. Što se tiče Goldmana, on je izboden 25 puta.

Stravičan incident poremetio je mirnu četvrt Brentwood u kojoj živi slavni par, ali i ostatak zemlje. Kad je bivši suprug Nicole Brown, bivši profesionalni nogometaš OJ Simpson, postao glavni osumnjičenik za dvostruko ubojstvo, nacija je bila šokirana.

Ovo je srceparajuća istinita priča o smrti Nicole Brown.

Tko je Nicole Brown Simpson?

  • Nicole Braun Simpson rođena je 19. svibnja 1959. u Frankfurtu. Majka joj je Njemica, a otac Amerikanac. Nicole je druga od četiri kćeri. Nakon što se obitelj preselila u Sjedinjene Države, Nicole je napredovala u njihovom novom domu u Kaliforniji. Na kraju je pohađala srednju školu Dana Hills u Dana Pointu, gdje je bila popularna i voljena među svojim kolegama iz razreda. Vršnjaci su je čak prozvali princezom školskog plesa. Kad Nicole nije na nastavi, voli provoditi vrijeme na plaži sa svojim prijateljima.

“Nicole je bila vesela, uvijek sretna i nasmijana”, rekao je njen bivši učitelj Bill Prestridge, prenosi Los Angeles Times.

S 18 godina Nicole je radila kao konobarica u The Daisy Clubu, ekskluzivnom klubu na Beverly Hillsu. Tamo je upoznala O.J. Simpsona, a taj je susret zauvijek promijenio tijek njezina života.

Simpson, koji je bio oženjen s djetetom, prišao je mladoj konobarici i nastavio je uhoditi dok nije pristala početi se viđati s njim. Iako je bio oko 12 godina stariji od nje, njihova se veza brzo razvila i ubrzo su gotovo svaki trenutak provodili zajedno.

Na kraju se O Jay Simpson razveo od svoje prve supruge Marguerite Whitley 1979. i oženio Nicole Brown Simpson 1985. godine. Iste godine mladenci su dobili kćer Sydney, a nekoliko godina kasnije i sina Justina. Priča se da je Nicole Brown Simpson voljela svoju majku i beskrajno voljela svoju djecu.

Međutim, njen odnos sa suprugom bio je daleko od idiličnog. Jay Simpson je i sam priznao da je bio nevjeran supruzi tijekom njihovog braka. Nicole Brown Simpson prijavila je svog supruga policiji nekoliko puta zbog obiteljskog nasilja.

  • Tijekom jednog takvog poziva, podaci pokazuju, Nicole je više puta rekla policiji: “On je ljubomoran, namjerava nešto. Ubit će me!” Također je izrazila frustraciju zbog nedjelovanja vlasti u pritvaranju njezinog slavnog supruga, rekavši: “Ti nikad ništa ne radiš!” njemu. Razgovaraš s njim i onda odeš.” Simpson je u jednom trenutku bio optužen za obiteljsko nasilje, ali nakon što se izjasnio da nije kriv, osuđen je na 120 sati volontiranja, dvije godine uvjetne kazne i 700 dolara novčane kazne.

Brak para bio je težak sve do 1992., kada je Nicole Brown Simpson podnijela zahtjev za razvod. Ali ovo nije bio zadnji put da su se njih dvoje sreli.

Nakon razvoda Nicole Brown Simpson pokušala se fokusirati na sebe i djecu te zaboraviti na bivšeg supruga. Često su je viđali kako vozi Ferrari po svom kvartu Brentwood. Navečer uživa u plesu s prijateljicama. Braun Simpson ostaje predana majka, vodi svoju djecu u školu, na satove karatea i plesa.

Međutim, Simpsonova navodna ljubomora navodno ga je navela da uhodi svoju bivšu ženu. “Bila sam uplašena”, rekla je svojoj majci Judith, piše New York Times. “Odem na benzinsku crpku i on je tamo. Odem do trgovine cipelama i on je tamo. Ja vozim i on je odmah iza mene.” Ipak, prijatelji Nicole Brown Simpson kasnije su rekli da je ponekad izražavala pomirenje sa svojim bivšim mužem. Ali kad se par ponovno okupio, Braun Simpson je na kraju ponovno nazvao policiju i prijavio da je i dalje zlostavljan. U svibnju 1994. konačno se činilo da je spremna krenuti dalje. Iako joj je bivši suprug za rođendan poklonio skupocjenu narukvicu, nakit mu je vratila samo tjedan dana kasnije.

U to vrijeme Braun Simpson sklopio je prijateljstvo s Ronom Goldmanom, 25-godišnjim konobarom. Nagađalo se da su njih dvoje u vezi, no Goldman je rekao da su prijatelji.

Međutim, zajednički prijatelj izrazio je zabrinutost kada je vidio Goldmana kako vozi Ferrari Brauna Simpsona i rekao mu da “traži probleme”.

12. lipnja 1994. Nicole Brown Simpson imala je normalan dan. Ustaje rano, priprema doručak za djecu i vodi ih u kupovinu. Kasnije je prisustvovala plesnoj predstavi svoje kćeri Sydney s nekim članovima obitelji. Nakon toga obitelj je otišla u restoran u kojem je Goldman radio.

Nakon što su izašli iz restorana, majka Brauna Simpsona shvatila je da je slučajno zaboravila sunčane naočale s dioptrijom. Goldman je brzo pronašao naočale i odlučio ih vratiti u dom Browna Simpsona u Brentwoodu. Nažalost, ovaj čin dobrote doveo bi do toga da Goldman Sachs bude brutalno ubijen zajedno s Brownom Simpsonom.

Iste noći, Nicole Brown Simpson i Ron Goldman izbodeni su na smrt ispred kuće Browna Simpsona. Nije jasno je li Goldman stigao u kuću kada je njegova prijateljica ubijena ili odmah nakon toga, ali je jasno da je potrčao prema njoj umjesto da je pokušao pobjeći njezinom ubojici – i hrabro se borio. Nakon ubojstva, Nikolina akita počela je “zavijati” plašeći susjede. Napokon je netko izašao provjeriti i iznenadio se ugledavši psa kako trči gore-dolje ulicom krvavih šapa. Pas je navodno odveo zabrinute susjede na uznemirujuće mjesto zločina u blizini doma Nicole Simpson negdje oko ponoći.

Nakon što je policija stigla na mjesto zločina i identificirala žrtve kao Nicole Brown Simpson i Rona Goldmana, gotovo su odmah počeli sumnjati na Simpsona. Uostalom, Nicole je imala burnu prošlost sa svojim bivšim mužem i ubijena je zajedno s prijateljem. Svi Nikolajevi bliski prijatelji i obitelj sumnjali su u njega.

Mnogi su ljudi bili privučeni senzacionalizmom i skandaloznošću slučaja, uključujući slavu, ozloglašenost, problematičan odnos između O.J. i Nicole Brown Simpson, jezivu prirodu samog zločina – s obzirom na to da je O.J Simpson je crnac, a Ron Goldman bijelac.

Preporučeno