Goca Lazarević je na domaćoj sceni prisutna preko 40 godina, a do sada iza sebe ima jako puno kvalitetnih hitova. Međutim, njen privatni život, je itekako uvijen u veo tajne, a mi danas govorimo o problemima u njenom privatnom životu. Put do slave i prosperiteta nije bio lak za proslavljenu folk pjevačicu Gordanu Gocu Lazarević. Tijekom svog života suočavala se s brojnim poteškoćama, no ipak je uspjela zadržati svoj pozitivan stav i postala je poznata po svom blistavom osmijehu, crti koja rijetko nedostaje na njezinom licu. Rođena 28. ožujka 1954. u Takovu, Goca Lazarević završila je osnovno obrazovanje u rodnom gradu prije nego što se preselila u Beograd kako bi upisala studije ekonomije.

Kako su joj roditelji radili u inostranstvu, Goca i njen brat ostali su u Srbiji, suočavajući se sa velikim izazovima na tom putu. “Do osamostaljenja sam se susreo s bezbrojnim borbama. Život je bio surov. Moji su roditelji morali potražiti posao negdje drugdje kako bi mogli preživjeti. Povjerili su brata i mene stricu i teti. Na kraju je i teta morala otići na posao, ostavio nas je na čuvanje sumnjivom čovjeku u jednoj šumskoj kućici na osami. Otišao je bez presvlačenja deset dana – otkrila je Goca u televizijskom gostovanju.

Živeći skromno, otvoreno je ispričala detalje koji su joj ostali živo urezani u sjećanje.

Cijeli tjedan rutina nam se sastojala od mazanja paštete i margarina na kriške kruha, jer to je bilo sve što smo znali. Međutim, sve se promijenilo dolaskom moje tete. Tada se počeo manifestirati moj gastritis, bolest koju imam od malih nogu. Ipak, moram priznati da nam glad nikada nije bila problem. Jednom mjesečno bismo se prepustili kupovnoj čokoladi, našem malom okusu životinjskog carstva.

Kao pjevačica, prepričala je svoje osobno otkriće, zadubivši se u sjećanja iz djetinjstva na majčinu preranu smrt u tragičnoj prometnoj nesreći. Usprkos njezinoj tada nježnoj dobi, spoznaja o majčinoj odsutnosti ostala je ukorijenjena u njezinoj svijesti, o čemu svjedoče snovi koje je neprestano sanjala bezbroj godina. Ti snovi, ispunjeni neispunjenom čežnjom za majčinskom privrženošću, ustrajali su i služili kao stalni podsjetnik na prazninu koju je ostavio majčin prerani odlazak.

Tijekom tog konkretnog slučaja, izjavila je da joj je odrastanje bilo izazovno zbog očeve povezanosti s drugim ženama, od kojih su se neke prema njoj i njezinu bratu odnosile ljubazno, dok druge nisu.

Nakon toga, moj otac je više puta sklapao neslužbene brakove. Te su žene bile neljubazne prema nama, i kad god bi jedna od njih stigla, zamišljao bih izmišljenu srednju školu daleko i sanjao kako pobjeći od njihove prisutnosti. Na kraju sam, kako mi je Goca predložila, krenuo u Beograd.

U dobi od 15 godina otišla je u glavni grad kod maćehinih rođaka, ali njezino iskustvo tamo bilo je nimalo ugodno. U toj obitelji bio je sin jedinac koji ju je često fizički zlostavljao. “Njemu je smetala moja prisutnost. Iz ljubomore me svakodnevno napadao. Jednom, kada me udario velikom snagom, skupila sam hrabrosti uzvratiti udarac. Zbog toga me njegova majka uputila da nađem drugo mjesto živjeti. Spakirao sam svoje stvari u kartonsku kutiju i krenuo u potragu za svojom tetom, čije mi je boravište bilo samo nejasno poznato. Imao sam sreću otkriti da je radila u bifeu koji se zove Lion’s. Međutim, njezino lociranje pokazalo se biti prilično izazovna”, ispričala je pjevačica glasom ispunjenim emocijama. Cijeli život srce joj je pripadalo Miultinu Popoviću Zaharu, 16 godina mlađem voljenom supružniku s kojim je dijelila radost podizanja dvoje djece.

Jedan od razloga zašto je pjevačica stekla popularnost je pjesma “Vidovdan”, koja je zapravo posvećena Vesni Zmijanac. Ovaj hit, uz mnoge druge, stvorio je skladatelj. Godine 1990. Goca je podijelila uvide u njihov odnos i razloge njihovog prekida.

Goca je, s mističnim dojmom, izrazila da raznolikost ima inherentnu privlačnost zbog intrigantne prirode suprotstavljenih sila. Međutim, kada te razlike ne mogu pronaći zajedničku točku, to može postati prilično iscrpljujuće. Kako je vrijeme prolazilo, neki aspekti života postali su neodrživi, ​​što je dovelo do potpunog obrata. Goca je zagonetno spomenula kako je tanka linija između ljubavi i mržnje.

Nakon sazrijevanja svoje djece, Goca je upoznala specifičnog poduzetnika Branka, koji je posjedovao dvije firme u Beogradu. Ovaj susret izazvao je njihovu ljubavnu vezu, koju Goca dosljedno smatra oličenjem ljubavi. Nažalost, Branko je preminuo u 55. godini života, a Gordana Lazarević ostala je u trajnoj tuzi i nedovršenom ozdravljenju. Vrijedi napomenuti da je Gordana Lazarević svjesno odlučila da se ne uda za svog novopečenog partnera jer je smatrala da bi to bilo nepravedno prema njezinoj djeci.

Trenutačno nastanjena na Bežanijskoj kosi, Goca najviše raduje posjete kćerkine djece, Dunje i Balše, jer tako ponovo proživljava mladenačke dane.

Preporučeno