Podsećamo, Kraljica Elizabeta II je preminulaa u četvrtak posle podne, a sve ove dane izaa nas, trajale su procedure i pomen za 97 godišnju kraljicu Engleske. Neki delovi Engleske, Škotske i Irske, uopšte je toliko i ne žale, a to se najbolje moglo da vidi na fudbalskim mečevima na ostrvu, gde su se susreti prekidali u 70 minuti meča, da se oda počast kraljici. Uglavnom smo mogli da čujemo minutu aplauza, aali bilo je i jako puno zviždka i kontra slogana protiv same kraljice.

Ostataak sveta, i nije baš u prevelikoj žalosti, jer se jako dobro zna engleska kolonizatorska politika, koja je zarobilaa 12 zemaalja, i crpila njihova dobr aza sebe. Čak je i svoj narod gledala sa visine, i nameće se pitanje stranih stručnjaka i politologa, čemu takvo žaljenje? To nije svakako sprečavaalo na stotine hiljada ljudi da dođu i čekaju po nekoliko sati ispred bekngemske palate da bi stali minut ili dva ispred sanduka i položili cveće umrloj kraljici.

Podsećamo, na njeno mesto je došao njen sin Čarls, koji je tek treći kralj u istoriji Engleske, pošto je Elizabeta vladala rekordnih 70 godinaa. Ono što je sve svakako frapiralo jeste to, da svojim unucima, odnpsno deci od princa Harija, kojem je oduzela sve ovlasti i krunu, dala je mogućnost da budu princ i princezza, ali su zbog roditelja izgubili pravo na presto jednoga dana. Podsećamo, sahrana kraljice ja sutra u 18 sati, a predsednik Vučić neće moći prisustvovati istoj, pa će umesto njega tamo da otputuuje premijerka Ana brnabić, koja je u Engleskoj studirala punih 10 godina.

Preporučeno