– Za danas jedna jako opuštena tema, a koja je povezana sa talismanima te predmetima koji donose sreću u vaš dom. Krećemo od najbanalnijeg primjera, a to je novčanik. Da li ste ikada razmišljali koje boje bi trebao da bude novčanik, da bi donosio sreću?

Nasuprot tome, uz sveobuhvatno čišćenje kuće i uklanjanje negativnih elemenata, preporučljivo je u svoj životni prostor unijeti predmete koji se tradicionalno povezuju s donošenjem sreće. Simboli slonova Unutar područja budizma i hinduizma, slon simbolizira niz izvrsnih koncepata, u rasponu od svetih aspekata majčinstva i plodnosti do utjelovljenja radosti i mudrosti. Položaj i vrsta figurice slona imaju veliku važnost zbog mnoštva značenja povezanih s ovim veličanstvenim stvorenjem.

Na primjer, vjeruje se da figurica koja prikazuje slona s uzdignutom surlom u dnevnoj sobi priziva bogatstvo. 2. Aromatični štapići Aroma tamjana ima dvostruku svrhu za pojedince, jer ne samo da potiče opuštanje, već služi i kao sredstvo za uklanjanje negativne energije. Prevladavajuće je uvjerenje da miris tamjana posjeduje izvanrednu sposobnost suprotstavljanja bilo kojem obliku negativnosti. Potkova Za potkovu, simbol sreće s korijenima u drevnom irskom folkloru i mitskim pričama, dugo se vjerovalo da posjeduje sposobnost tjeranja negativnosti i neželjenih pojedinaca.

  • Bezbrojni izvještaji potvrđuju njegovu učinkovitost u odbijanju negativnih sila i osiguravanju njihove udaljenosti od vlastitog prebivališta. Tradicionalna metoda zaštite doma uključuje vješanje željezne potkove iznad glavnog ulaza. Simboli koji predstavljaju kornjače Kornjača ima posebno mjesto u srcima feng shui praktičara kao njihov omiljeni simbol. Smatra se jednim od četiri nebeska zaštitnika i ima golemo značenje u ovom sustavu vjerovanja.

Bez obzira na to je li kornjačin oklop autentičan ili izrađen od materijala koje je napravio čovjek, smatra se moćnim čuvarom doma i vjesnikom sreće kada se nalazi u neposrednoj blizini prednjeg i stražnjeg ulaza. Bambus U kineskoj kulturi bambus ima veliko značenje kao simbol unutar kućanstava, a količina bambusovih štapića koje netko posjeduje nosi različita tumačenja. Savjetuje se suzdržati se od uzgoja ili darivanja četiriju bambusovih štapića, jer je prema kineskoj numerologiji ovaj broj usko vezan za zlu sudbinu, pa čak i smrtnost. Boja crvena.

U brojnim kulturama diljem svijeta, crvena boja je univerzalno povezana s osjećajima radosti i zadovoljstva. Toplo se preporučuje da u svoj životni prostor unesete crveni element, bilo da se radi o jarkoj vazi, odvažnom tepihu ili upečatljivim draperijama. Fatimina ruka, također poznata kao Hamza ili Božja ruka, je simbol koji ima značajno značenje. Simbol s dubokim povijesnim i kulturnim značenjem, Fatimina ruka cijenjena je zbog svoje sposobnosti da čuva i promiče dobrobit.

Obično se nosi u torbi ili drži kod kuće, a ima veliku važnost na Bliskom istoku i Sjevernoj Africi. Potječući iz islamske i židovske tradicije, ovaj amulet služi kao snažan amblem vjere. Iako je mnogi nose kao nakit bez potpunog razumijevanja njenog podrijetla, Fatimina ruka izvorno je izrađena kao zaštitni talisman. Mitske priče njegov nastanak čak pripisuju biblijskim likovima, dok prevladava uvjerenje da nudi zaštitu od zlonamjernog pogleda urokljivog oka.

Preporučeno