– Za danas jedna retro priča, koja nam dolazi iz svijeta sporta. Mlade gimnastičarke su jako je poznato bile zlostavljane, kako od svojih trenera tako i od strane svojih očeva i roditelja uopšte. Slijedi i jedna takva priča na ovu temu…

Prije otprilike sedam godina, poznata gimnastičarka podrijetlom iz Azerbejdžana, Zeynab Javadli, stupila je u brak kao treća supruga imućnog arapskog šeika po imenu Said bin Maktoum. Said, princ koji pripada vladajućoj dinastiji Dubaija, posjeduje značajno bogatstvo koje se procjenjuje na 1,5 milijuna dolara. Zejnin život se drastično zaokrenuo nakon pet godina braka sa šeikom. Uznemirujuće slike arapske princeze prikazuju je u stanju tjeskobe, kako lije suze i bori se da shvati svoju situaciju, očajnički moleći za pomoć. Pojedinosti o njezinu dobrobiti tijekom prošle godine i dalje su rijetke, zbog čega se mnogi pitaju o njezinoj sudbini.

Kako je njezin život u raskošnoj palači postao takav izvor nesreće za Zejnab? U gradu Bakuu, u Azerbejdžanu, Zejnab je na svijet stupila prije 31 godinu kao obična djevojka, rođena u obitelji lišenoj plemićke loze. Svojom nepokolebljivom predanošću transformirala se u renomiranu gimnastičarku, postigavši ​​brojne pobjede i osiguravši zlatne medalje kao prvakinja svoje nacije. Međutim, njezino sportsko putovanje naglo je prekinuto 2012. kada ju je iscrpljujuća ozljeda natjerala na povlačenje. Tek tri godine kasnije njezin život doživio je potpunu transformaciju. Serendipity ju je doveo u prisutnost Saida bin Maktuma, istaknutog člana vladajuće obitelji Dubaija.

Saidov otac nekoć je obnašao cijenjenu dužnost emira u Dubaiju, a sada je njegov stric trenutno na toj prestižnoj funkciji. Iako su Zejnab i Said došli iz potpuno različitih sredina, dijelili su zajedničku strast prema sportu. Uz neizmjerno bogatstvo koje je imao kao šeik, Said je imao i zapaženu sportsku karijeru kao bivši olimpijac u streljaštvu. Bilo je to na sportskom natjecanju u Azerbajdžanu 2015. godine gdje su se putevi ove dvije osobe susreli. Zejnab je bila očarana i Saidovim sportskim sposobnostima i njegovim divljenja vrijednim karakterom.

No, otkrilo se da je šeik već bio oženjen, te da je tada imao dvije žene i devetero djece. Prva supruga bila mu je sestrična, a druga “obična” konobarica iz Minska. Kao što je sudbina htjela, Said je ponudio Zejnab da postane njegova treća žena ubrzo nakon njihovog prvog susreta. Na iznenađenje javnosti, samo nekoliko mjeseci kasnije održano je njihovo vjenčanje. Novinare je zanimala Zejnabina odluka da prihvati ulogu treće supruge, na što je ona odgovorila da nema namjeru tražiti bogatog muža. Za nju je to bila stvar puke sudbine.

  • Nakon vjenčanja njezina egzistencija doživjela je potpunu transformaciju. Nekoć skromna instruktorica gimnastike preselila se u raskošnu palaču u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i dočekala rođenje tri Saidine kćeri. Stanovnici zasebne palače, ona i njezina djeca održavali su dojam tajanstvenosti oko svoje veze s još dvoje šeikovih supružnika. Detalji njezinog svakodnevnog života i životnih uvjeta ostali su misterij za sve. Na temelju pažljivo odabranih slika koje je podijelila na Instagramu, činilo se da je sve “normalno”.

No, sve se promijenilo kada je hrabro postavila video u kojem moli za pomoć. Tada se otkrilo da je njezina stvarnost daleko od bajke; umjesto toga, bila je zarobljena u živoj noćnoj mori. Godine 2020. njezin je suprug napustio njihovu raskošnu palaču i preselio se u vilu na osami. Unatoč tome, inzistirao je da njihove kćeri ostanu s njim u palači. To je označilo početak devetomjesečnog razdoblja ispunjenog mukom, jer je trpjela i psihičko i fizičko zlostavljanje.

Šeik je čak otišao toliko daleko da je odredio pojedince koji će osigurati da ona i djeca budu stalno pod nadzorom i zatvoreni unutar zidina palače. Posljednjih devet mjeseci Zejnab i njena djeca žive u izolaciji, lišeni osnovnih životnih namirnica poput vode i hrane. U strahu da će je šeikovi ljudi nasilno odvojiti od njezine djece, poduzela je drastičnu mjeru zaključavanja s njima. Zastrašujućim spletom događaja oduzet joj je i mobitel na kojem se nalazio ključni dokaz o zlostavljanju koje je proživjela.

Stalna prijetnja da će joj se vrata raznijeti i odvesti djecu Zejnab ispunjava strahom i neizvjesnošću. Želeći oslobođenje za sebe i svoju djecu, Zeynab je pokušala otići iz Emirata. Preuzela je inicijativu da se obrati azerbajdžanskom veleposlanstvu, ali nažalost, njezina molba za pomoć naišla je na gluhe uši. Nažalost, prenijeli su joj nemogućnost pružanja bilo kakve pomoći u njezinim trenutnim okolnostima. Suđenje koje je u tijeku na sudu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima uključuje Zejnab, koja se suočava sa borbom za skrbništvo koju je pokrenula obitelj Maktum. Cilj im je oduzeti joj roditeljska prava i dobiti skrbništvo nad djecom.

Preporučeno