Slasnije poslastice od torte Slavice Rokvić nećete naći. Slavica Rokvić, supruga pokojnog Marinka Rokvića, plijeni pažnju brojnih korisnika Instagrama. Nakon što joj je suprug preminuo nakon duge borbe s neizlječivom bolešću, posvetila se marketingu sadržaja na platformama društvenih medija. Njezini napori su se pokazali prilično plodonosnim, jer svakim danom dobiva sve veći broj pratitelja. Njezin sadržaj prvenstveno je usmjeren na kulinarske delicije, što je, čini se, hit među njezinom publikom.

Slavica ima sklonost podijeliti sa svojim pratiteljima slike svoje obitelji, točnije sinova Nikole i Marka, snahe i unuka, iako to čini tek mali dio njezinog profila. Sve češće daje smjernice domaćicama, a to dokazuje i prenošenjem recepta za slasnu čokoladnu tortu Slavice Rokvić. Za početak, udovica Marinka obratila se publici sljedećom izjavom: “Obožavam jutra koja imaju miris čokolade”. Na temelju velikog zanimanja za recept za ČOKOLADNU PITU, vjerujem da mnogi od vas dijele isti osjećaj. Neka se recept proširi ovom platformom, donoseći sreću svim ljubiteljima čokolade, kao i promičući ljubav i zajedništvo među pojedincima, unatoč svim razlikama koje mogu postojati. Slavimo svi! – napisala je Slavica na vrhu objave prije nego što je detaljizirala korake pripreme torte u produžetku Ettalja. Recept:

Za tijesto pomiješajte 300 grama maslaca, 400 grama brašna, 2 žumanjka i 8 žlica vode. Dobro premijesite tijesto prije nego što ga podijelite na dvije jednake lopte. Ostavite kuglice u frižideru trideset minuta prije upotrebe.

Za izradu nadjeva počnite miješati 10 žumanjaka i 360 g šećera dok se ne sjedine. Zatim u smjesu dodajte 200 g sitno mljevenih oraha i 6 otopljenih čokoladica. Zatim tucite bjelanjke dok ne postanu mekani snijeg te ih umiješajte u smjesu. Važno je koristiti zavarivač umjesto miksera kako bi se sastojci dobro sjedinili. Za sklapanje pite prvo razvucite donju koru po sredini, zatim dodajte fil i na kraju dodajte gornju koru. Čačkalicom izbušite gornju koru kako ne bi pukla tijekom pečenja. Pokrijte pitu folijom i pecite je na 200 stupnjeva 45 minuta. Tijekom zadnjih 10 minuta uklonite foliju kako bi gornja kora porumenila.

Preporučeno