Na portalu Magazindan.info, 4 jula je objavljen članak pod nazivom:”Komšije koje su pušile na terasi VIDELE sve! Evo šta se dešavalo pre zločina koji je potresao Srbiju” U samom naslovu se pominju komšije koje su videli šta se dešavalo u stravičnom zločinu kojeg je počinilča Biljana S.

Naime, u samom članku se navodi da ga je isekla, ubila, a zatim zabetonirala u bure, a kasnije je i ona pronađena mrtva. Prema analizi koju je uradiilo Raskrinkavanje.ba, nigde u članku se ne navodi šta su to “komšije videle sa terase”, niti igde imaju detalji od policijskog izveštaja o samom događaju. Inače, delovi samog teksta preuzeti su sa portala objektiv.rs, a sam članak je objavljen 01.07.2022 godine. Jedino što se u samom članku navodi je to, da su komšije videle kako se Biljana nakon svađe odvozi sa autom.

Samim time, vođeni sa analizom Raskrinkavanje.ba, sam naslov članka, kao i sadržaj istog se tumači kao lažan, i kao manipulisanje činjenicama koje su čitatelje navele da kliknu na članak koj ije kao takav lažan i običan je klikbejt. 

Preporučeno