– Na žalost, na ovim prostorima sve je učestalija pojava da imamo mješovite brakove. Brakovi između srba i muslimana u Bosni i Hercegovini su prava rijetkost, ali se ipak dešavaju. Ovo će da bude i centralna tema našeg današnjega članka…

Ljubavna priča Ramiza i Suzan doista je izuzetna i svjedoči o snazi ​​ljubavi da pobijedi sve nevolje, bez obzira na njihovu naizgled nepremostivu prirodu. Malo se ljubavnih priča može mjeriti s inspiracijom koju njihov odnos pruža. Suzana je 2014. godine imala priliku upoznati Ramiza dok je bila u posjeti Beču s prijateljicom koja ju je slučajno dovela u Ramizov lokal. Suzana je prepričala trenutak kada ga je ugledala i otkrila da mu se odmah svidjela. Pojavio se na proslavi njenog rođendana.

Nakon mjesec dana, Suzana je veselo obilježila svoj rođendan, a nakon što je od zajedničkog poznanika saznao gdje su, Ramiz im se odlučio pridružiti i on. Dok smo ulazili u priču, sinulo nam je da smo oboje porijeklom iz bijeljinskog kraja. No, čuvši njegovo ime, odmah sam razabrao da pripadamo različitim vjerskim uvjerenjima. Budući da sam odrastao u zagrljaju crkve, u pobožnoj obitelji, pomisao na vezu s nekim druge vjere činila mi se nezamislivom. Slijedom toga, brzo sam odbacila svaku mogućnost veze čim je otkrio svoje ime. Suzana je iskrena u svom priznanju.

Njegova je upornost bila nepokolebljiva. Bez daha, Ramiz je ustrajao u potjeri. Uspio je ući u Susanin Facebook profil i do nje je došao preko poruka. Međutim, njezina nepokolebljiva predanost svojoj vjeri ostala je prepreka, budući da se nastavila opirati svakom daljnjem uplitanju. Suzana je ispričala da je, unatoč početnoj nevoljkosti, na kraju popustila njegovoj nepokolebljivoj potrazi i pristala na spoj s njim. Prvi susret pretvorio se u čarobno devetosatno iskustvo koje je na nju ostavilo neizbrisiv dojam. Međutim, Suzana je priznala da je mogućnost nastavka veze odmah odbacila zbog očekivane negativne reakcije njezinih roditelja.

  • Roditelji nisu bili za ljubavnu vezu. Nakon kratkog perioda, Ramiz i Suzana krenuli su na romantično putovanje. Suzana (19) i Ramiz (21) započeli su vezu. Cijelu sam godinu skrivala svoju vezu od roditelja. Na kraju sam skupio hrabrosti otkriti istinu i to se pokazalo kao nevjerojatno izazovan trenutak za mene. Nažalost, težina njihovog neodobravanja postala je ogromna, što je dovelo do konačnog raspada naše veze. Važno je napomenuti da smo oboje tada bili vrlo mladi. Zaustavio sam njegov napredak i zatražio da vidim njegovu vozačku dozvolu.

U godinama koje su uslijedile putevi su im se više puta ukrstili, ali su ipak ostali razdvojeni. Bilo je čak i razdoblje kada su odlučili blokirati jedno drugo na platformama društvenih medija. No, sudbina se umiješala i prije dvije godine ponovno ih spojila. Kao službenik zakona stacioniran u Beču, slučajno sam ga uočio kako kruži u potpuno novom vozilu tijekom jedne od mojih smjena. Odlučan ispuniti svoju dužnost, odlučio sam ga povući. Njegova reakcija bila je mješavina iznenađenja i zabave, prisjeća se Suzana.

Nastojeći zadržati svoju profesionalnost, zatražio sam njegovu identifikaciju i vozačku dozvolu. Prije ovog susreta nismo imali nikakve veze jer smo bili potpuno odsutni iz života jedno drugoga na platformama društvenih medija. Stoga se naš prvi susret odvijao poput scene iz zanosnog filma, kako opisuje Suzana. Kroz sve te godine naša ljubav jedno prema drugom ostala je jaka. Prilikom sljedećeg susreta, putevi Suzane i druge osobe ponovno su se ukrstili, ovaj put dok je Suzana bila zaokupljena poslom, što je rezultiralo ugodnim razgovorom između njih dvije.

Nakon godina razdvojenosti, počeli smo razmjenjivati ​​pisma i otkrili da su naše misli sve ovo vrijeme bile isprepletene, a naša ljubav jedno prema drugom nikada nije jenjavala. Jedina prepreka koja nam je stajala na putu bilo je prihvaćanje mojih roditelja. U početku smo par mjeseci tajili našu vezu, ali nije trebalo dugo da roditeljima još jednom otkrijem istinu i to je bio kraj. Ne brinem se za mišljenja drugih, dok Suzana razmišlja o izazovnom, ali oslobađajućem trenutku. Ramiz je sada postao predmet obožavanja roditelja.

U početku su se Ramizovi roditelji protivili toj ideji, ali kako je vrijeme prolazilo, postepeno su ga prihvatili. Sada ga neizmjerno obožavaju i ispunjeni su ogromnom radošću što je Ramiz postao značajno prisutan u mom životu. Naše proslave sada uključuju Božić i Uskrs, a on mi se čak pridružio u pripremi češnjaka za naše božićne svečanosti. I Uskrs i Bajram zajednica slavi jedinstveno. Osim toga, okupljaju se kako bi obilježili Bajram i s ljubavlju pripremaju obrok za Ramizovu obitelj. Naše vjenčanje je zakazano za jesen ove godine, i ne mogu biti sretniji.

Unatoč suočavanju s kritikama i osudama drugih, odlučni smo pokazati da ljubav može trijumfirati između pojedinaca različitih religijske pozadine. Suzana, predana policajka, i Ramiz, vješti kuhar u užurbanom restoranu, krenuli su u bezbrojne avanture diljem svijeta. Njihova zajednička strast za istraživanjem dovela ih je do stvaranja TikTok računa na kojem koriste svoja iskustva kako bi motivirali i uzdigli druge.

Preporučeno