Da se i u današnje vreme može napraviti i više nego dobar privatan biznis, svima je jasno, samo većina ljudi jednostavno nema ideju kako i šta? Međutim, imamo osoba koje tek u poznim godinama spoznaju neku svoju skrivenu veštinu, kao i talenat za nekim poslom, a shvate da su poslednjih 30 godina radili neki posao za mizernu platu. Takva je i priča Ljubomira Marjanovića iz okoline Požege, koji je shvatio da je kožarski posao za njega prava stvar.

“Odmah na početku sam znao, ili ćemo praviti prave kožne kaiševe ili ih onda nećemo ni praviti. Napustio sam sigurnost državnog posla i krenuo u nepoznato. Prvi novac sam pozajmio kako bih razvio posao. Znao sam samo da ne želim biti običan majstor, već da pravim nešto što niko drugi nema. U tome smo moja porodica i ja uspeli”, rekao je Ljubomir za RINU.

Kada je video koliko dobro ide posao sa kajševima, on je proširio asortiman, tako da dans firma ima čak 40 radnika, a posluju i više nego dobro i to izvan granica same Srbije. Moja žena je sve vreme u proizvodnji, pazi tokom pakovanja da se ne podvuče neki feler. Deca su takođe uključena u posao, što me izuzetno raduje. Nama je satisfakcija kada zapošljavamo ljude i uspevamo da pre svega zadržimo decu da ostanu u ovoj maloj sredini što i uspevamo”, kaže ovaj Požežanin. Za ne poverovati je i to, da su neki njegovi artikli danas nalaze i u kancelariji prvog čoveka Rusije, Vladimira PUtina. Patrijarh Pavle mu je pokonio poklon od ovog čoveka. 

 

Preporučeno