Ne kaže se bez razloga da je posao manekenke i foto modela, sa jako kratkim rokom trajanja. I zato ako ništa ne uradite za tih 5-10 godina, ond avas definitivno više niko neće hteti u toj vrsti posla. Retke su opne koje su i dalje ostali u tom poslu, njih 90% se udalo, stvorilo porodicu i rodilo decu. 

Daliborka Stojšić je devojka koju možete da vidite na naslovnoj fotki, a koja je 60 godina prošloga veka bila jedna od lepših žena u celoj Jugoslaviji. Verovali ili ne, ona je bila i pevačica i voditeljica, ali i manekenka i misica. Bila je i članica grupe koja se zvala “One i oni”. Inače, ona je prvu ploču izdala sada već davne 1968 godine, koja se prodala u tada rekordnih 200.000 primeraka.

Inače, ona je 1963 godine izabrana i za Mis jugoslavije, a na takmičenju za mis sveta osvojila je solidno 11 mesto. Tada je dobila i svoju prvu ulogu u filmu, a pričalo se da je imala i strastvenu romasu sa boba Stefanovićem, koji je tada bio sa njom u grupi One i oni. Na njegovo mesto u grupi, došao je i izvesni Žarko, sa kojim je ona stupila u vezu a za koga se na kraju i udala. Nakon što se grupa raspala, Daliborka je nstavila sa svojom solo karijerom. Nakon završteka karijere, ona se posvetila pisanju romana, kao i samoj književnosti. Objavila je i dve zbirke pesama pod nazivom “Lutka koja govori” i “Vuk samotnjak”.

Preporučeno