Mi u nastavku našeg današnjeg članka malo govorimo o osobama koje idu na zračenje, i koje boluju od najteže bolesti. Marica Davidović ima 52 godine, a koja je inače iz Žagubice, a koja se već petu godinu zaredom bori sa najgorom bolesti pluća. Na kraju je bilo došlo do toga da je doktori više nigde nisu mogli da ubodu, jer su joj vene bile totalno propale.

Marica je imala sreće što ima sina, koji je platio skoro 140.000 dinara port kateter, pre kojeg je primala daljnju terapiju koja joj je na kraju i spasla život. “Hemioterapije sam primala dok su mogli da mi bodu vene, i na rukama i na nogama, a i po 15 puta su me boli u cugu. Loše su i krte, pa su citostatici, koji su otrovni, odlazili u potkožno tkivo, infekcije se samo nizale. Oticale su mi i noge i ruke, izbijao gnoj, bolovi su bili nesnosni… Rešila sam da odustanem od svega, pa koliko poživim, mučenje je bilo neizdrživo – priča za Kurir Marica. 

Kako kaže, iz početka je imala jako veliki strah, ali kada je videla da je u ćorsokaku nije dvojila niti sekunde. ” To je aparat koji se ugrađuje pod kožu, malo niže od ključne kosti, pa iglom kroz kožu se plasira terapija. Ali niko ni u Žagubici ni u Požarevcu ne zna i ne sme da plasira iglu, pa sam morala u Beograd, na Institut za onkologiju, da bih primila hemioterapiju” – navodi Marica.

Preporučeno