Za danas jedna jako osetljiva tema, koja će definitivno uvek da bude popularna na ovim prostorima. Naime, različit evere i sva dešavanja koja su bila na ovim prostorima pre 30 i više godina, definitivno su ostavila traga na nove generacije. Jednsotavno, danas se gleda kako se ko zove, i svi se trude da kada sklapaju brakove da budu iste vere. 

Međutim, imamo i srećnih brakova između različitih vera, koje znaju biti jako lepi, ali ipak oni stariji, odnosno majke i očevi znaju da rade probleme. Miljana ima 37 godina, i podelila je soju sipovest, sa svadbe svoga brata koji je oženio devojku iz Novog Pazara. “Prvo, oni su imali klasično venčanje u Beogradu u subotu (brat nije hteo da to bude u Loznici), a onda su u nedelju svi svatovi išli i u Novi Pazar. Mlada je iz bogate porodice i njeni su želeli da se napravi veliko venčanje. Kada je došlo vreme da se nazdravi, e, tu nema alkohola. Rekli su za pivo – nema. Za rakiju – nema.

Na celoj svadbi se nije služio alkohol! Kad se nismo prevrnuli… Ne treba nama da se opijamo ili šta već nego da nazdravimo. A dobro znam da muslimani po Bosni i Srbiji piju alkohol, jer ne žive u Saudijskoj Arabiji nego u Evropi, što je i normalno. A onda me je ova odluka baš začudila, jer ipak je moj brat mladoženja, a ne ona! Nismo ništa mi njima rekli, ispoštovali smo odluku. Brat se pravi lud, neće da komentariše ništa što se tiče snajke, a mi isto tako ćutimo, šta da radimo.” Ostatak teksta pročitajte ovde.

Preporučeno