Danas pišemo o Miljenku Ptičar koji je doživeo veliku neprijatnost kada je došao do porodične grobnice i umesto imena svoje make, on je ugledao da piše sasvim drugo ime. Incidente se dogodio na Zagrebačkom Miroševcu. Mnogo je bio šokiran kada je video da mu je neko ukrao grob, njegova je priča ubrzo se proširila na društvenim mrežama pa su ga kontaktirali i iz gorblja da se radi o grešci, jer je neka žena kupila susedno grobno mesto.

Kako je rekao na grobu je Miljenko bio još letos, kada je kaže sve bilo netaknuto, a u toj grobnici su mu baka i deda, ujak i majka. Mnogo se zabrinuo jesu li njihovi ostaci unutra i još uvek ne može da garantuje da jesu. Tako su gradska groblja pokrenula istragu kako bi rešili ovaj bizaran slučaj, i saznali da je jedna gospođa od treće osobe kupila grobno mesto za svoju porodicu, ali je pokazana joj pogrešna grobnica, odnosno grobnica njegove porodice.

“Kod nas gospođa nije proverila tačne podatke. Najveća greška je što klesar koji je izvodio radove nije zatražio saglasnost od Gradskih groblja na kojoj bi bilo jasno naznačeno o kom grobnom mestu se radi.

Mi ćemo preduzeti određene sankcije prema klesaru. Hoće li to biti zabrana izvođenja radova na groblju u idućih nekoliko meseci ili će to biti opomena, ne znam”, rekao je Roko Gruja. Ono što je dogovoreno jeste da se grobnica vrati u prvobitno stanje, a troškove će snositi gospođa koja je unajmila klesara i zabunom uređivala pogrešno grobno mesto.

Preporučeno