Mi se u nastavku današnjeg članka malo posvećujemo domaćoj estradi, koja je u poslednje vreme itekako stagnira u muzičkom smislu. Naime, zbog cele ekonomske situacije i krize koja je evidentna na sve strane, muzičari, ali i glumci u globalu definitivno se teško odlučuju na bilo kakve projekte. 

Jednostavno, nijedno ulaganje se ne isplati, a jedini način za nekom zaradom su društvene mreže, pa i ne čudi što je jedna Marija Šerifović se odlučila više posvetiti Ju tjub karijeri, nego da peva na koncertima. Jednostavno je tako, a došla su neka druga vremena, puno drugačija od onih kada je medijima vladao jedan Minimaks sa jednom TV emisijom. 

Tada je radio i TV bio jedini on lajn i elektronski medij, pored štampe, tako da su ljudi u to vreme jedinu razonodu imao samo na televiziji. Jučer je tako u Srbiji preminuo i Igor Starčević popularnog pop rok benda Divlji kesten, a jako je mali broj starih vukova ostao na estradi, a jedan od njih je naravno i Kornelije Kovač o kojem danas govorimo. On je bio frontmen popularne “Korni grupe”, koja je harala 70 godina prošloga veka. Zdravko Čolić je prve hitove napravio sa potpisom njegovih pesama, oje su ga u stvari dignule u zvezde. Nakon toga udružio se i sa bajagom i Ribljom Čorbom i ostalim rok velikanima iz cele Jugoslavije. 

1974 su se pojavili i na Evrosongu, gde je pobedila ševedska ABBA a nakon toga su se i raspali:”Razišli smo se, ali ne zbog Evrovizije kako su neki navodili, nego zbog ploče koju smo snimili u Milanu, a koja nije imala svetsku promociju kako nam je bilo obećano”, izjavio je on za Alo.rs

Preporučeno