Kao što vidite po naslovu našeg današnjega članka, mi malo govorimo o bračnim parovima, koji su različite veroispovesti. Sledeća ispoved nam dolazi od Milijane iz Loznice, koja ima 37 godina, i čiji brat je oženio devojku iz Novog Pazara.

Njena buduća snaja je njoj faktički bila i najbolji drug, a njen brat je sa njom bio u vezi cele studije, i došlo je vreme da se venčaju, a pola slavlja je u Srbiji, pola će d abude u Novom Pazaru. “Odmah da dodam i da mi nismo s njima ugovarali ništa oko veselja u njihovom mestu, jer kakve veze ima… Već smo jedno pravili u Beogradu, pa hajde još jedno kod mlade! Ono što nas je sve jako iznenadilo desilo se kad smo naručivali piće da pijemo. Rekli su za pivo – nema.

Za rakiju – nema. Na celoj svadbi se nije služio alkohol! Kad se nismo prevrnuli… Ne treba nama da se opijamo ili šta već nego da nazdravimo. A dobro znam da muslimani po Bosni i Srbiji piju alkohol, jer ne žive u Saudijskoj Arabiji nego u Evropi, što je i normalno. A onda me je ova odluka baš začudila, jer ipak je moj brat mladoženja, a ne ona!”, započela je tužna sestra svoju priču.

Malo je popričala sa majkom u kupatilu, ni ona se nije slagala sa svime ovim, ali jednostavno nisu hteli da prave problem u Novom Pazu, ipak je brat odlučio da oženi tu devojku, i bile su i više nego zabrinute:”Ne znam je li normalno to, ali ako već žele moderan brak, bez crkve, bez običaja, opušteno sve… onda zašto moramo da pijemo sokiće umesto šampanjca i neke domaće rakije????”, završila je ona svoju ispoved.

Preporučeno