– Kejt Midltoun je skoro cijelu ovu godinu van medija, i uveliko se priča da je uveliko mrtva, ali se i dalje ne izlazi sa tom informacijom u medije. Mnogi već sada pretpostavljaju da je doživjela sudbinu od Princeze Dijane….

Britanska povijest puna je užasnih priča o dvorskom životu, od kojih su neke evoluirale u priče o takozvanim kletvama s određenim naslovima. Jedna od njih je ono što će jednog dana dobiti Kate Middleton. Kate Middleton, princeza od Walesa, ostaje izvan vidokruga javnosti i na liječenju je nakon operacije abdomena u siječnju.

Supruga princa Williama u ožujku je objavila da joj je dijagnosticiran rak i da će se morati podvrgnuti “preventivnoj kemoterapiji”, ostavljajući kraljevske obožavatelje zabrinutima za njezino stanje i nadajući se da će je uskoro ponovno vidjeti. Kate je jedna od najpopularnijih članica britanske kraljevske obitelji, sve ankete pokazuju da je jedna od najpopularnijih članica palače, Britanci se dive njezinom stilu, manirima i načinu na koji sudjeluje u projektima, što se procjenjuje na jednog dana Ona će biti velika kraljica.

Kada princ William, prijestolonasljednik engleskog kralja Charlesa III, sjedne na prijestolje, njegova će supruga postati kraljica Catherine, poznata i kao Catherine. Zanimljivo, ona će biti šesta kraljica u britanskoj povijesti koja će nositi to ime. Ono što je još zanimljivije je da se na otoku vjeruje da će to ime donijeti prokletstvo na kraljicu, baš kao i na život u samoj palači Kensington. Kletva kraljice Katarine Prije nekoliko godina, autor Bob Casey napisao je u “At Catherine’s House” da je Kateina prethodnica, kraljica Catherine, imala “lošu sreću” i da ju je “muž zlostavljao”.

Prva je bila Katarina Aragonska, prva od šest žena zloglasnog engleskog kralja Henrika VIII. Prvo je bila u braku s Henryjevim bratom, princem Arthurom, no princ Arthur je umro mlad, pa je postala supruga samog Henrika VIII. S njim je imala samo jedno dijete, Mariju I. Kralj se razveo od nje jer nije rodila muškog nasljednika, pa je protjerana i zabranjeno joj je druženje s njegovom kćeri. Do kraja svog života smatrala se engleskom kraljicom, napisala je pismo Henryju, nazivajući ga “najdražim lordom i mužem”. Umrla je u dvorcu Kimbolton 1536. godine. Izvedena ceremonija više je jednaka tituli princeze od Walesa, nego tituli kraljice.

Još jedna tragična kraljica Catherine bila je Henryjeva peta supruga, Catherine Howard, koja se udala za kralja sa 17 godina nakon što ju je seksualno zlostavljao njezin učitelj glazbe. Tijekom njihova braka prevarila je ostarjelog kralja, a njihov je brak bio nesretan. Kada je razotkrivena njezina afera s Thomasom Keplerom, Henrik se vratio razočaran i osudio ju na smrt. Pogubljena je 1542. Sljedeća supruga Henrika VIII bila je još jedna kraljica, Catherine Parr, koja je nadživjela Henrika VIII, ali je također bila žrtva “prokletstva” svog imena. Nakon kraljeve smrti ponovno se udala i godinu dana kasnije umrla pri porodu. Dva stoljeća kasnije,

Katarina od Braganze postala je supruga kralja Charlesa II, koji se suočio s lažnim optužbama da je planirala otrovati svog muža. Glasine su proširili protestantski ekstremisti koji su bili ljuti što nije rodila nasljednika, no suprug ju je oslobodio krivnje. Kada princ William sjedne na prijestolje, uz Kate Middleton, postat će šesta kraljica Catherine, a njezini se obožavatelji nadaju da će izbjeći tragičnu sudbinu istoimene kraljevske obitelji i izgraditi sretniju ostavštinu za to ime.

Preporučeno