– Slijedi jedan jako zanimljivi recept, za najljepše ljetno osvježenje, a to je svakako sladoled. Za svaki recept kojeg nađete na internet su potrebna jaja, međutim, za sljedeći recept, ona vam nisu potrebna….

Ne samo da je ovaj recept za Puuno sladoled jednostavan za pripremu, već je i nevjerojatno brz i praktičan, što ga čini izvrsnim užitkom. Kako biste pripremili seriju ukusnog sladoleda, potrebni su sljedeći sastojci: Za izradu čokoladnog sladoleda pomiješajte 1 litru čokoladnog mlijeka, 500 g kamenog šećera, 150 g vrhnja za šlag i 3 dc zakiseljene vode. Za slatki sladoled od vanilije potrebne su vam sljedeće komponente: 1 litra mlijeka, 500 g kamenog šećera, 150 g vrhnja za šlag, 3 dc kisele vode i 4 paketića vanilin šećera.

  • Za izradu sladoleda s voćnim okusom potrebni su 1 litra mlijeka, 500 g kamenog šećera, 150 g vrhnja za šlag u prahu te kombinacija 3 žlice soka ili mješavine kisele vode i voća. Evo postupka pripreme: Da biste napravili bilo koju vrstu smrznute poslastice, započnite zagrijavanjem kombinacije mlijeka i šećera dok ne dosegne točku vrenja. Pustite ovu smjesu da se ohladi prije nego je stavite u hladnjak da se zamrzne, idealno preko noći. Sljedeće jutro izvadite ohlađeno mlijeko iz hladnjaka i pomiješajte ga sa šlagom i ljutom vodom ili voćnim sokom, ovisno o željenom okusu. Nakon što je vrhnje umućeno, žlicom lagano umiješajte smrznuto mlijeko.

Mikserom nastavite miješati smjesu dok se ne počne zgušnjavati. Prebacite smjesu u posudu i vratite je u hladnjak. U ovom specifičnom receptu zamijenio sam šećer s 200 grama fruktoze i stavio 4 žlice cappuccina u kipuće mlijeko kako bih poboljšao okus sladoleda kao što je prikazano. POSLUŽITI: Za procjenu vrijednosti sladoleda dogovorit ću isporuku dvije kutije od po 1600 ml, kako bi se temeljito ocijenila njegova kvaliteta.

Uživanje u sladoledu, omiljenoj i osvježavajućoj poslastici u sparnim ljetnim danima, moglo bi vas potaknuti da preispitate svakodnevnu konzumaciju ove slastice zbog njenog potencijalnog utjecaja na zdravlje. Healthline izvještava da iako sladoled sadrži korisne hranjive tvari poput kalcija i vitamina D i A, te količine nisu dovoljno značajne da bi pružile značajne zdravstvene prednosti za pojedince. Međutim, sladoled obiluje mastima i šećerom, što ga čini nepouzdanim izvorom ovih esencijalnih nutrijenata.

Redovita konzumacija sladoleda može imati različite učinke na tijelo i cjelokupno zdravlje, pri čemu su neki čimbenici štetniji od drugih. Prema Jayu Cardiellu, poznatom treneru i nutricionistu, šećeri koji se nalaze u sladoledu mogu pospješiti rast mišića i spriječiti razgradnju proteina. To se postiže podizanjem razine inzulina u tijelu. Cardiello dalje sugerira da konzumacija sladoleda unutar dva sata nakon treninga može biti korisna. Međutim, dr. Kristi Funk priznaje da, iako postoji određena valjanost ideje da sladoled pomaže u oporavku nakon vježbanja, umjerenost je ključna. Intenzitet vježbanja također igra ulogu u određivanju prikladnosti uživanja u sladoledu.

Nasuprot tome, dr. Travis Stork drži se uvjerenja da odlučiti se za sladoled nakon treninga nije optimalan izbor. Prema značajnom istraživačkom članku objavljenom u Journal of Sleep Medicine, prehrana s malo vlakana i visokim udjelom zasićenih masti povezana je s poboljšanom kvalitetom sna. Suprotno tome, pokazalo se da povećanje unosa šećera, osobito navečer, smanjuje količinu dobivenog dubokog, pomlađujućeg sna. Chris Winter, stručnjak za spavanje, snažno ne preporučuje konzumaciju sladoleda ili masne hrane kao rješenje problema sa spavanjem. Umjesto toga, Winter predlaže da se odlučite za bananu bogatu magnezijem kao međuobrok prije spavanja, jer je dokazano da poboljšava san.

Preporučeno