Nikola P. (21) je poreklom iz Smederevca i nedavno je povređen zbog postupaka svog stanodavca i biznismena Đorđa Azarića (57). Kako se navodi, Azarić je ispred stana na četvrtom spratu podmetnuo eksplozivnu napravu značajnog stepena razorne moći. Azarić je tvrdio da Nikola nije platio kiriju i da mu duguje 7.000 evra. Nažalost, Azarić je poginuo u eksploziji, a dva stanara, među kojima je i Nikola, su povrijeđena.

 

 

Nikola je zadobio povrede oba oka i potrebna mu je medicinska pomoć. Dok je jedno oko spašeno, drugo je i dalje u kritičnom stanju. Miljana P. (22), njegova sestra, operisala je lakat i zadobila više telesnih povreda. Trenutno je na kućnom liječenju. Nikola je u stabilnom stanju, a njegovi ljekari vredno rade da mu spasu oko. Uskoro će iz Beograda biti prebačen u smederevsku bolnicu. Aleksandar P., otac oštećenog, nada se da će oko njegovog sina biti spaseno i optimista je u pogledu budućnosti svog sina. Aleksandar P. je u intervjuu za Kurir izrazio frustraciju što ne može da poseti sina, zbog ograničenja poseta. Osim toga, izgubio je kontakt sa sinom jer mu je telefon uništen u eksploziji.

 

 

Njegova ćerka se polako oporavlja, ali psihičko oštećenje koje je pretrpela je bilo duboko i ona ostaje uplašena. Porodica je izgubila sve što je imala, uključujući kuću, sve svoje stvari, pa čak i osnovne potrepštine za njihovu unuku. Aleksandar P. priznaje da je neko ko retko traži pomoć, ali se sada našao u teškoj situaciji bez gde da prenoći i nema pojma šta dalje. Glas mu drhti dok se prisjeća kako je bio u šetnji sa unukom kada se dogodila eksplozija, a njega nije bilo kod kuće.

 

 

Preporučeno