Agneta Ose Feltski, švedska pjevačica i članica kultne grupe ABBA, stekla je međunarodno priznanje zahvaljujući svojim iznimnim vokalnim sposobnostima i doprinosu žanru pop glazbe. Osim toga, njezina solo karijera dokaz je njezine individualne vještine kao umjetnice, obilježene osebujnim stilom koji nastavlja utjecati i inspirirati nove generacije glazbenika i obožavatelja diljem svijeta.

5. travnja 1950. u Jenčepingu u Švedskoj rođena je Agneta Ose Feltski. Bila je najstarija kći Ingvara Feltskog i Birgit Johanson. Tijekom odrastanja, njezin je otac pokazivao duboku strast prema glazbi i zabavi, dok je njezina majka bila suzdržana i pažljiva domaćica. Agneta Ose Feltski, švedska pjevačica i članica legendarnog benda ABBA, stekla je globalno priznanje za svoje iznimne glasovne sposobnosti i doprinos industriji pop glazbe. Njezina solo karijera dokaz je njezinog talenta kao članice benda i neovisne umjetnice s jedinstvenim glasom, čiji utjecaj nastavlja nadahnjivati ​​nove generacije glazbenika i obožavatelja diljem svijeta.

Prvorođena kći Ingvara Feltskog i Birgit Johanson, rođena je 5. travnja 1950. u Jenčepingu u Švedskoj. Otac joj je bio strastven ljubitelj glazbe i show businessa, a majka razborita i suzdržana žena koja je vodila kućanstvo. Na snimanju glazbene emisije u TV studiju u Göteborgu 1969. upoznala je Bjorna Ulveusa. Par je uvijek tvrdio da je to bila ljubav na prvi pogled. Vjenčali su se 1971. godine, a njihovo vjenčanje postalo je glavna tema, te je proglašeno najpopularnijim vjenčanjem u Švedskoj te godine. Linda, njihova kći, rođena je 1973., a sin Piter Kristijan stigao je 1977. ABBA je bila na vrlo uspješnoj turneji po Velikoj Britaniji kad se Agnetin život zakuhao u jednom londonskom hotelu. Njezin suprug otvoreno se upuštao u aferu sa svojom novom djevojkom, koja je boravila samo nekoliko vrata niže. Situaciju je dodatno užasnula činjenica da se dogodila u pjevačicinom najužem krugu – njezinoj dragoj prijateljici Leni Kälersjö. Zbog te muke Ana je morala na liječenje i propisani su joj antidepresivi. Nakon toga se potpuno povukla iz javne sfere, do te mjere da se nekoliko godina nije znalo gdje se nalazi.

Tijekom najproduktivnije ere ABBA-e, devetogodišnji brak Agnete i Bjorna rezultirao je rođenjem dvoje djece prije konačnog razvoda, što je inspiriralo stvaranje pjesme “The Winner Takes It All”. Nakon toga, 1990., Agneta se udala za švedskog kirurga po imenu Tomas Sonenfeld. Nažalost, i ovaj je brak bio kratkog vijeka, a razveli su se tri godine kasnije.

Godine 1994. suočio se s razornom tragedijom kada je njegova majka počinila samoubojstvo skočivši s balkona. Sljedeće godine, njegov otac je također preminuo, pogoršavajući Aninu depresiju i uzrokujući da se ona s vremenom pojača.

Preporučeno