Mi se u nastavku našeg današnjeg članka malo fokusiramo na temu zdravlja i dugovečnosti, koja je postala jako neobična tema. Nekada smo imali osobe koje su lagano mogle da dožive i 90 i 100 godina, a danas se ta granica spustila na 60 ili 70 godina. Jednostavno, takva su vremena došla da ljudi žive sve manje i manje. 

Mnoge osobe u današnje vreme ne jedu hranu koja se jela pre 40 ili više godina, a koja je bila puno bolja i kvalitetnija nego što je danas to slučaj. Nije bilo toliko masne hrane,a mi vam danas donsoimo i priču jedne bosanke, koja otkriva, kako je stvarno recept za njenu dugovečćnost u stvari prirodnba, ali i posna hrana. Subha redžić je iz Bugojna iz Bosne i Hercegovine, a koja je najstarija bosanka trenutno na svetu. Ona danas ima 95 godina,a samo je dnom je bila kod doktora, i to kada je imala 24 godine i nikada više. “Jela sam domaći pasulj, krompir, krastavce, kupus, tikvu…Sve domaće!” rekla je ona pa je dodala: “Nije se ovo brašno ni jelo, nije se ni znalo za njega. Jela se domaća pogača i proja.” izjavila je popularna Subha.

Također, po njenom mišljenju, jako je bitno da se puno kreće, da se ne sedi pred televizorom, ali i da se puno druži sa ljudima. “Jela sam domaći pasulj, krompir, krastavce, kupus, tikvu…Sve domaće!”, rekla je Subha bosanskom novinaru Admiru Piliću. Pogledajte i sami njenu priču u nastavku video klipa. 

Preporučeno