Trka između Rafe Nadala i Novaka Đokovića za najvećeg tenisera ikada u istoriji ovoga sporta se i dalje nastavlja. Treba biti iskren i reći da je Nadal sada u debeloj prednosti sa 2 Grand slema u prednosti nad srbinom, ali način koji je psvojio Priz, itekako budi sumnju u njegove dobre i iskrene namere. Pred samo polufinale je govorio kako jedva stoji na levom stopalu, a na terenu je bio kao nov igrač. Kasnije se prao sa informacijama da je primio jako veliki broj inekcija za bolove, ali ko da mu veruje?

On je još pre par meseci izjavjivao da čovek koji je povređen ne može da osvoji iole ozbiljniji turnir, a sada je on pod “teškom” povedom pomeo celi ROlan Garos. I Novak je imao sličnu situciju sa zidom trbušnog mišića u finalu Australije, akda j ebaš pod inekcijam svladao Nadala u finalu nakon 5 sati igre. Nadal je tada otvoreno prozvao Đokovića, jer je verovao da je ovo sve iscenirao da bi protivnika opustio pred samo finale:”Za mene je sreća bitnija nego šansa da pobedim. Istovremeno, kad igrate loše, nećete pobediti. To je sigurno. Ako zaista imate fizičkih problema, nećete pobediti, to je jednostavno čista matematika.

Kad imate bolove i to vas ne stavlja u neku situaciju da osećate ograničenja i kretanje, onda možda možete da nađete način. Ali, kada stvarno imaš povredu, onda je nemoguće osvojiti turnir”, pričao je Nadal. Samom ovom izjavom je sada sam sebe pokopao, ali ko te pita, on danas na svom kontu ima 22 Grand slem naslova, i to je jedino bitno…

Preporučeno