Jugoslovenska gluumačka scena je definitivno jedna od najjačihh u celoj Istočnoj Evropi, a gledajući starije generacije glumaca, jako je puno njih koji su nasledili njihov talent, i jako dobro rade svoj posao. Srbija, Hrvatska, Makedonija, Crna Gora i Bosna, svi oni već sada imaaju neke svoje jako velike zvezde, koji nose definitivno celu glumačku svenu u svojoj zemlji.

Sada je celu regiju potresla vest da je preminuo Davor Janjić, zvezda ahit filma “Ovo malo duše”, i to u ponedeljak na VMA u Beogradu. Glumio je također u ht bosanskom filmu “Kuduz”, a svoj debi je odigrao baš u ovom filmu sa samo 17 godina, a glumi o je ulogu Nihada Halilovića. Značajne uloge ostvario je i u filmovima “Belle Epoque”, “Pijetlov doručak”, “Čaruga”, i “Duhovi Sarajeva”, a igrao je i u filmovima “Savršeni krug”, i “Praznik u Sarajevu”. Mnoge njegove kolege su se odmah oglasile na društvenim mrežama, slomljene zbog ovako velikoga gubitka, a prvi od njih je bio njegov dragi kolega Enis Bešlagić, koji je na svom fejsbuk profilu napisao sledeće:

“Otišao si kao dobri duh svog Sarajeva i obilježio zauvijek našu mladost svojim ulogama, kao i našim druženjem u ovim vremenima koja svaki dan odnose takve dobre duhove iz naših života. Hvala za uspomene i sve ono što nas spaja u dobru Davor Janjić je onaj zbog kojeg su mnoge generacije mladih ljudi odlučile se baviti glumom, a početak je film “OVO MALO DUŠE” kojem je on utkao svoju duh. Zato putuj dobra dušo , dobri brate moj…. Putuj u vječnost svoju i pronađi istinski mir. Saučešće porodici i svima onima koji su te osjećali svojim”, napisao je Bešlagić na svom Facebook profilu.

Preporučeno