Zlatan Ibrahimović je definitivno najveći fudbaler sa ovih prostora svih vremena. Mnogi će reći da nije sa ovih prostora, ali otac mu je iz Bijeljine, Republike Srpske, dok je majka iz Hrvatske. On je kao dete, konkretno u formi izbeglice se zatekao u Švedskoj, koja mu je definitivno dala svem tako da je celu karijeru nastupao za njihovu nacionalnu selekciju.

Ostaje istina da ga hrvati nisu ni primetili, a njegov otac Ibrahim je konkretno nudio svoga sina da igra za reprezentaciju dok je ovaj bio u juniorima, ali su mu iz Saveza tražili novac za takvo nešto. Zna se jako dobro da je reprezentacija najbolji izlog za prodaju igrača, a kasnije će se ispostaviti da je to bila velika greška sa bosanske strane.

Zlatan je izdržao, te je do danas igrao u najboljim svetskim klubovima, a ima titule iz skoro svih nacionalnih prvenstava u kojima je do sada igrao. Mnoge on nervira zbog svog stava i konkretno ponašanja u medijima, međutim, da nije tako samouveren, ne bi bio danas gde se trenutno nalazi. Oženjen je za švedskog top modela Helenu, koja je od njega starija 13 godina, sa kojom ima i dva sina.

Pošto se Švedska nije kvalifikovala na Svetsko prvenstvo, on prvenstvenu pauzu koristi da se odmori na toplijim mestima, poput Dubaija gde je trenutno sa porodicom. Sada se slikao sa ruskom lepoticom Irinom Skoh, koja je ispod fotke napisala kratko i jasno: “Sa mojim voljenim na odmoru. Ne mogu više kriti našu romansu ” – napisala je ona. Vaša mišljenja o Zlatanu Ibraahimoviću?

Preporučeno