Približavajući se 73. rođendan, 16. avgusta, Neda Ukraden nastavlja da ostavlja izuzetan uticaj svojom živom energijom, izuzetnim pevačkim sposobnostima i blistavim osmehom. Pogled na njen Instagram nalog otkriva leto ispunjeno brojnim veoma uspešnim koncertima održanim na raznim lokacijama širom regiona.

 

 

Uprkos zauzetosti, uspela je da nađe vremena da u društvu svojih voljenih unučadi uživa u užicima mora i sunca. Kad god naiđem na nekoga da preispituje svoje godine, ne mogu a da ne razmislim o vlastitim iskustvima i pomislim: Ko bi mogao bolje razumjeti protok vremena od mene? Neda poseduje jedinstvenu sposobnost da se i smeje samoj sebi i sa iskrenom iskrenošću prenese svoje misli. Što se tiče tradicionalnog i omalovažavajućeg shvatanja da žene gube relevantnost i značaj nakon četrdesete, a posebno nakon pedesete, mogu sa sigurnošću reći da to u mom slučaju nema istine. Ne mogu se sjetiti trenutka u svom životu kada sam se osjećao življim i uključenijim. Paradoksalno, smatram da sam sada neophodniji nego u mladosti, kada sam bio neopterećen obavezama. Želim da prenesem poruku i ženama i muškarcima: ideja da su mladost i vitalnost inherentno isprepleteni je zabluda. Ako neko posjeduje inteligenciju, daje prednost dobrobiti i prihvaća život, ovaj stereotip nije istinit. Svaka godina koja prolazi ispunjava me neizmjernom srećom i zadovoljstvom.

 

 

Čvrsto vjerujem da sam živi dokaz da se s pozitivnim načinom razmišljanja može voditi zadovoljavajuća egzistencija u bilo kojoj dobi. Zahvaljujući stalnoj fizičkoj aktivnosti, proslavljena pevačica je u stanju da s ponosom pokaže svoju izuzetnu živost i izuzetnu građu, omogućavajući joj da se samouvereno pokaže u kupaćem kostimu, čak iu svojim sedamdesetim godinama. Kao dio svog fitnes režima, svakodnevno se bavim tabata vježbama. Posebno sam odabrao tabata treninge zbog njihove pogodnosti i pristupačnosti. Ove vježbe nude pogodnost izvođenja bilo gdje, uključujući udobnost vlastitog doma, praćenjem video zapisa s uputama na platformama kao što je YouTube. Ovo se pokazalo kao idealno rješenje za ispunjavanje mojih potreba za fitnessom. Međutim, fizičku aktivnost ne ograničavam samo na Tabata vježbe. Uživanje nalazim i u aktivnostima kao što su plivanje i igranje tenisa, koje pružaju dodatne mogućnosti za fizički napor. Osim toga, aktivno učestvujem u raznim predstavama.

Neda važi za veoma kvalifikovanu domaćicu i kao takva je duboko uključena u kućne obaveze, bez obzira da li živi u Beogradu ili Lepetanima. Čak ni tokom odmora ne provodim dane besposleno izležavajući se na plaži. Umjesto toga, bavim se zadacima kao što su kuhanje i održavanje kuće. Uvijek postoji nešto na što treba obratiti pažnju, a ja dobivam zadovoljstvo obavljanjem ovih zadataka umjesto da ih izbjegavam.

 

 

Preporučeno