Đorđe Đoković, mlađi Noletov brat, nije osjetio težinu svog slavnog prezimena na svojim plećima. Umjesto toga, uspio je steći uspješno ime u poslovnom svijetu. Izražava neizmjeran ponos zbog svog brata, najvećeg tenisača ikada, te naglašava njihovu nepokolebljivu podršku jedno drugome. Iako je mlad, sada je obiteljski čovjek, a posebno ističe sigurnost koju je osjećao od samog početka da je Saška prava osoba za njega i da će mu postati supruga. Sa samo 11 godina donio je izazovnu odluku da napusti Srbiju i počne trenirati tenis na Teniskoj akademiji Niki Pilić u Njemačkoj, što je teško palo njegovim roditeljima. Odatle je živio u raznim zemljama poput Amerike, Češke, Francuske i Španjolske.

Njegov najveći izazov došao je kada je odlučio nastaviti s poslom u inozemstvu. Život u inozemstvu pružio mi je mnoštvo iskustava u različitim kulturama i sredinama. Naučio me da budem samostalan, odgovoran za svoje postupke, financije i cijeli život. Ipak, po povratku u Srbiju mogao sam kvalitetnije provoditi vrijeme sa svojom obitelji i bliskim prijateljima i ne žalim zbog svoje odluke. Nedostajao mi je Beograd, njegovi ljudi i naš način razmišljanja. Što se tiče mog prezimena, uvijek sam osjećao težinu bratovih izvanrednih postignuća, ali to ne doživljavam kao teret. Neizmjerno sam ponosan na sve što je Novak postigao, a njegovi me uspjesi dodatno motiviraju da težim izvrsnosti u vlastitom radu. Odbijam se zadovoljiti prosječnošću i uvijek ciljam na najvišu razinu uspjeha.

Nakon što sam odlučio uspostaviti svoju karijeru u inozemstvu i otvoriti put svom poslu, siguran sam da sam napravio pravi izbor da svoju reputaciju izgradim na ovim temeljima. Đorđe Đoković tvrdi da svoju obitelj nastoji u javnosti prikazati u što povoljnijem svjetlu. S druge strane, nastojim biti iskren i predstaviti sebe i svoju obitelj na najpozitivniji mogući način. Može biti izazovno ostati pod stalnim nadzorom, jer se svaki pokret i izgovorena riječ moraju pratiti. Uspostavio sam svoj put i brend u područjima koja su mi značajna, au javnosti će uvijek biti različitih mišljenja o uspjesima i neuspjesima svake osobe – pojasnio je najmlađi Đoković opisujući svoje zanimanje. Atletika je oduvijek bila temeljni aspekt mog života i zauvijek ću osjećati povezanost s njom na neki način, jer sam odrastao na sportskim terenima.

Kao investicijski bankar, primarno mi je zanimanje zahtjevno, ali iznimno uživam u teniskom turniru koji posjećujem zadnje tri godine. U meni budi emocije koje su čisto ugodne. Trenutno težim da dobijem ATP licencu, kako bih još mnogo godina mogao ići na turnir u Beogradu. Tijekom intervjua, subjekt se također dotaknuo svojih prošlih borbi s vezama, navodeći probleme s bivšim djevojkama koje mu nisu bile vjerne nakon rastave. Žalosno je kako oni s kojima dijelimo intimu mogu odjednom postati granični psihopati. Veze koje se temelje na osobnom interesu nisu održive, a najbolje je ne komentirati previše ljude koji pokušavaju stvoriti lažnu sliku o sebi u javnosti, pogotovo one bez ikakve profesije.

Preporučeno