U današnjem članku vam donosimo jednu zanimljivu priču, a radi se o tome da je policija 28. marta oko 19 časova iznela jednog inđijskog sveštenika iz supermarketa zbog njegovog nedoličnog ponašanja. Ovaj se incident dogodio, prema tvrdnjama očevidaca, a nakon što je sveštenik vidno pripit sedeći u marketu od radnika je tražio da mu se pokloni roba.

Nakon što je osoblje jako dugo vremena odbijalo da mu pomognu u nameri, svešetnik je seo i počeo da protestovao. Međutim, kako bi ga uspeli da urazume, akciji ubeđivanja da odustane od namere priključili su se i sami kupci koji su se zatekli na licu mesta, a na sveštenikovo odbijanje da plati, radnici koja je radila u tom marketu nije ništa drugo preostalo osim da na kraju pozove policiju. Sveštenik je rekao kako mu nisu ukazali dostojanstvo. Dok je bilo mnogo svedoka koji tvrde da su kupci pokušali da podignu sveštenika i da ga dozovu svesti, dok je on odbijao tako prenose mediji.

“Ovo je tragično, sveštenik u mantiji sa krstom oko vrata u vreme posta, vidno pripit sedi u marketu i traži da mu se pokloni roba koju je uzeo i ne želi da plati”, rekla je jedna starija gospođa koja je svedočila incidentu. Jedan kupac je dao svoj komentar, i rekao kako nisu svi sveštenici ovako bahati, jer je i on sam vernik i poznaje dosta sveštenika koji su umereni, dobronamerni i pošteni ljudi pre svega. Šta se desilo i dalje ne mogu da veruju. Nakon dužeg ubeđivanja sveštenika da odustane od namere uzimanja robe bez plaćanja i protesta, policiji nije preostalo ništa drugi nego da iznesu sveštenika iz marketa.

Preporučeno