2018. godine u maju mesecu, Radojki S. koja je imala 69 godina, i kojoj je pozlilo u domu za stare u Kikindi, a lekari Hitne pomoći konstatovali su da je umrla, pa je prebačena u lokalnu kapelicu. Radnici doma ujutru su se šokirali kada su je pronašli živu, sa nogama prebačenim preko pokojnika koji je ležao pored nje. Radojka štićenica Gerontološkog centra u Kikindi, proglašena je u ponedeljka uveče mrtvom, ali je sledećeg jutra oživela na zaprepašćenje svih u domu.

Starici koja jedva pokretna, pozlilo je u toku večeri oko 23 časa, lekari Hitne pomoći su je pregledali i konstantovali smrt, pa je prebačena u lokalnu kapelicu doma, koja služi kao improvizivana mrtvačnica. Međutim, sledećeg jutra radnici doma zatekli su Radojku živu, i to sa nogama prebačenim prkeo pokojnika, koji je ležao pored nej. Baka je odmah prebačena u bolnicu gde joj je priužena prva pomoć. Tako je ovaj neverovatan slučaj šokirao sve u Kikindi, a u domu za stare nisu mogli da shvate kako je moguće da su lekari tako olako proglasili njihovu štićenicu mrtvom.

Med. tehničar koji se brine o starima u domu primetio je da Radojki nije dobro, pa je pozvao Hitnu pomoć. Lekari brzo došli, ali su brzo i obavili pregled, pa su samo zaključili da starici nema spasa i da je umrla. Baku su nakon toga prebacili u lokalnu kapelicu u domu, koja služi kao neka vrsta mrtvačnice, gde se tela pokojnika odlažu dok rodbina ne dođe po njih.

Također, u tom trenutku tamo ej već ležalo telo jednog preminulog štićenika doma iz Česterega, pa su baku Radojku smestili odmah pored njega, rekao je sagovornik iz Doma za stare i dodaje da je ono što se desilo sledećeg jutra šokiralo sve u Gerontološkom centru. “Rodbina pokojnika iz Česterega sledećeg jutra je došla da preuzme njegovo telo, pa su radnici doma krenuli sa njima u kapelicu. Kada su otvorili vrata, samo što se nisu onesvestili. Baka Radojka je ležala u neobičnom položaju, sa nogama prebačenim preko pokojnika. Jedan od radnika doma joj je prišao i pomerio je, a starica se trgla i jauknula…”, ostatak pročitajte ovde.

Preporučeno