On je jedan od najpoznatijih i najznačajnijih glumaca na našim prostorima. Rade Šerbedžija, koji je nedavno proslavio 77. rođendan, oduvijek je slovio za karizmatičnu i uljudnu osobu. Njegov je šarm bio toliko moćan da je malo žena moglo odoljeti njegovim udvaranjima, a ni on sam nije odolio tuđim napadima. Tijekom života ženio se dva puta, službeno.

Njegova ljubav prema Ivanki Cerovac, s kojom se oženio 1969., trajala je gotovo dva desetljeća. Od 1991. godine u braku je s Lenkom Udovički s kojom ima troje djece. Kada je upoznao zanosnu zagrebačku balerinu, koja je također imala 23 godine, slavni se glumac zaljubio na prvi pogled. Ivanka, njegova voljena, rodila je dvoje djece – sina i kćer – koji su od roditelja naslijedili ljubav prema umjetnosti. Njihov sin Danilo nastavio je redateljsku karijeru, a kći Lucija postala je glumica.

Davnih šezdesetih, kad su se tek počeli živjeti, Rade je bio član Gradskog kazališta “Gavela”, dok je Ivanka bila plesna koreografkinja u Zagrebačkom kazalištu mladih.Unatoč njihovom uvjerenju da im je suđeno da zauvijek budu zajedno, čini se da im je njihova mladenačka strast pomutila rasuđivanje. Nažalost, njihova ljubav nije bila dovoljno jaka da izdrži test vremena i nisu zajedno ostarjeli kako su se nadali. Čini se da je sudbina s njima imala druge planove.

Rade je isticao svoju duboku ljubav prema Ivanki, često o njoj govoreći nježnim tonom. Bio je odlučan ne dopustiti joj da isklizne iz njegova života i trudio se ostati u njezinoj blizini, što im je i uspjelo.U zbirci poezije posvećenoj njegovoj prvoj supruzi, jedan stih glasi: Od našeg postojanja ostalo je samo naše dvoje odrasle djece, koja su dokaz da naše zajedničko vrijeme nije bila puka fantazija ili obmana. Prema izvješćima, njihova je veza prekinuta 1987. godine zbog njegove navodne nevjere. Biti istaknuta osoba dolazi sa svojim skupom poteškoća, kojima je teško odoljeti. Tragično, Ivanka je 2009. preminula nakon moždanog udara.

Preporučeno