U potrazi za blokadom, zaposleni u beogradskom vodovodu i kanalizaciji  ostali su zatečeni kada su shvatili šta je dovelo do začepljenja.  Možda deluje neverovatno, ali uspeli su da uklone fosnu od skoro dva metra iz Ulice Miodraga Živanova.

Ono što su radnici našli u  kanalizacionoj mreži Vojvode Vlahohića pamtiće se godinama, iako su do sada imali prilike da vide sve i svašta. Ulov nije bio značajan samo po količini, već i po vrsti izvađenog otpada. Milijarde vlažnih maramica bile su među artiklima izvučenim iz mreže, koje su neupućeni i uobraženi stanovnici tog područja neoprezno odbacili, dovodeći vlastite stambene prostore, zgrade i ulice u opasnost od začepljenja cijevi. Ova informacija je objavljena u javnosti putem objave na Instagram profilu koji pripada Mojem naselju.

Prema saopštenju na profilu, vlažne maramice se smatraju najgorom prestupom modernog primitivnog društva. Ne samo da negativno utiču na zdravlje ljudi, već i na životnu sredinu zbog prisustva hemikalija koje mogu dugotrajno oštetiti kožu, pluća i nervni sistem. Osim toga, profil tvrdi da vlažne maramice nisu biorazgradive, što dovodi do dalje štete po prirodu i planetu.

Jednom kada jezapreka koju su radnici našli u kanalizaciji  uklonjena, postaje imperativ prepoznati da promjena mora početi na individualnom nivou. Zbog toga je ključno da budete pažljivi i promišljeni kada odlučujete da bilo šta bacite u kanalizaciju. Ovaj slučaj samo pokazuje koliko su ljudi na našim prostorima neosjetljivi na očuvanje životne sredine i kako samo traže najlakši način da se riješe stvari koje im nisu potrebne čime dovode do velikih problema za cijelu zajednicu.

Preporučeno