– Na društvenim mrežama, ali i internet portalima uvijek možemo da pronađemo jako puno ispovijesti, kako od strane žena tako i od muškaraca. Ženine ispovijedi su uvijek tragičnije, jer nikada ne mogu reagovati niti se braniti od strane više muškaraca. 

Iza osmijeha ove snažne žene, Nine Orlick, krije se nezamisliva priča koja može slomiti i najjača srca. Bila je toliko šokirana da su se mnogi pitali kako je mogla sve izdržati tako mlada… Bilo je puno noći kada je razmišljala o tome da prekine život i skrati sebi bol, ali onda je odlučila izboriti se za sebe, za bolja prava za sebe. žena i djece u svojoj domovini. Danas je uspješna autorica, humanitarka, aktivistica i motivatorica, a pomogla je mnogima koji su ostali na litici…

Ninini roditelji stigli su u Veliku Britaniju iz indijske države Punjab pedesetih i šezdesetih godina prošlog stoljeća, zajedno s brojnim drugim sunarodnjacima. Majku opisuje kao domaćicu, a oca kao zgodnog muškarca, napominjući da su se prema njoj ponašali kako su znali, što nažalost nije bilo lijepo. “Nisu bili baš taktični, ali mislim da roditelji tog razdoblja nisu bili takvi. Nisu voljeli grliti i grliti svojoj djeci i govoriti im da ih vole. Tih godina nije bilo grljenja i grljenja i pričanja svoju djecu oni su ih uopće voljeli “Međutim, ja nisam bio voljen od trenutka kad sam se rodio.

Moj posao je da im kuham i čistim, pa nemamo perilicu. Ja sam jedina djevojka u obitelji pa se moram brinuti o svom bratu i da budem iskrena sretna sam što je ovo što radim dozvoljeno da bude na TV-u pa su knjige moji prijatelji. ” Počela je ispovijedati “Desiblitz”. Nina je odrastala u uvjerenju da je njezina svrha obavljati kućanske poslove i zajedno s njom usrećiti svoju obitelj. Kod kuće marljivo uči, ali u isto vrijeme dobiva odlične ocjene i najbolje ocjene u školi. Takav način života nastavila je do svoje 14. godine kada se sve promijenilo preko noći, i to ne na bolje. Užasno zlostavljanje od mog oca i njegovih prijatelja “Moj otac je, kao i većina naših sunarodnjaka, svaku večer odlazio u pub.

Uvijek bi dolazio kući s nekoliko prijatelja i rođaka. Zvao sam ih ‘stričevi’ jer je to bila naša kultura. Jedne noći probudio sam majku kad sam se vratila, upravo sam dobila menstruaciju, bila sam umorna i počeli su mi raditi hormoni. Nisam imala toliko energije, pogotovo jer mi je dan počinjao u 5 ujutro kuhanjem i pripremom hrane, samo sam htjela spavati, a kad sam ušao, instinktivno sam znao da nešto nije u redu – naša tijela imaju sustav za primanje informacija na mentalnoj razini.

  • Spustio sam glavu i čuo zvuk, a on je bio prvi Moj silovatelj Znala sam da je to on, prepoznala sam ih po glasu i mirisu, bilo je čak i pokreta, a uslijedilo je nezamislivo nasilno silovanje svih njih”, rekla je Olikova. Nini je ovo jako teško palo. Sam čin bio je bolan i stravičan, a još gora činjenica da je to bio njezin otac, glava obitelji i njezin zaštitnik.

No, Nina je bila prisiljena nastaviti govoriti kao da se ništa nije dogodilo. “Sljedećeg jutra mama me probudila. Otvorila je vrata i zalupila njima, a ja sam se tako uplašio. Pogledao sam oko sebe i odjeća mi je bila poderana, bio sam sav u krvi, imao sam svakakve rane, i samo sam Razmišljam što učiniti? “Upast ću u nevolju jer je suđe razbijeno i primjećujem da moram sve počistiti prije nego što tata vidi da ću upasti u nevolju zbog onoga što radim i hodam u polugoloj kuhinji, počnite čistiti.

Ninin strah doseže vrhunac kada shvati da je bila trudna one noći kada su je više puta silovali različiti muškarci! Priznala je što joj se dogodilo majci, ali ono što je umjesto razumijevanja i sažaljenja dobila je ljutnja – majka ju je ošamarila! Obitelj ju je potom odvela u privatnu kliniku na pobačaj, zataškavši cijeli incident. Nizu loših događaja tu nije kraj – njezin otac je tvrdio da ga je ponizila, a obitelj ju je nastavila mučiti optužbama.

U dobi od 21 godine Nina je pobjegla od kuće svog supruga i njegove obitelji i vratila se u roditeljski dom. Unatoč svemu što je tamo doživjela, radovala se pomoći i razumijevanju, ali čekao ju je veći pakao. Nina je uspjela pobjeći sljedećih nekoliko dana i potražila pomoć od radne prijateljice iz Nigerije. Pomogao joj je i neko su vrijeme živjeli zajedno, iako su bili samo prijatelji. Ali jedna noć pijanstva sve to promijeni – par se zbliži, a za to vrijeme Nina zatrudni. Njihova odluka da zadrže dijete označila je početak 23-godišnje veze tijekom koje su dobili još dvoje djece.

Preporučeno