– Da je u današnje vrijeme apsolutno sve moguće, do sada smo se mogli uvjeriti jako puno puta. Naime, nerijetko se dešava da žene od 50+ godina ostaju u drugom stanju, jer je medicina itekako uznapredovala. Slijedi i jedna i više nego neobična ispovijed,,,,

Prema riječima mlade djevojke koja je otkrila da je trudna nakon šest mjeseci, bez ikakvih prethodnih indikacija, priznaje da se osjeća potpuno paralizirano šokantnom viješću. Lily Somerton, podrijetlom iz Velike Britanije, ostala je zatečena otkrićem da je trudna od šest mjeseci, unatoč tome što nema vidljivih znakova na njezinom trbuhu. Kako piše “Miror”, Lili Somerton (21) bila je u jeku menstrualnog ciklusa i nije pokazivala znakove trudnoće. Međutim, dok je ležala, iznenada je osjetila pokret u trbuhu, osjećaj kojeg se sjećala iz svog prethodnog iskustva kao majke. Kako bi potvrdila svoje sumnje, Lili je odlučila napraviti test na trudnoću. Nakon što je dobila pozitivan rezultat testa, Lili nije gubila vrijeme tražeći ultrazvuk.

Liječnici su je obavijestili da je već 24 tjedna u trudnoći i da je doživjela skrivenu trudnoću, fenomen u kojem žena ostaje nesvjesna svog stanja. Lili su liječnici savjetovali da možda neće razviti vidljivu kvržicu do posljednjeg stadija trudnoće. Međutim, uvjeravali su je da je njezina beba, za koju se očekuje da će stići u srpnju 2024., dobrog zdravlja. Lili je ispričala svoje iskustvo, dijeleći: “Dok sam ležala na krevetu, primijetila sam neobičan pokret u trbuhu. Znatiželja me navela da napravim test za trudnoću, koji je dao pozitivan rezultat. Tražeći potvrdu, podvrgnula sam se ultrazvuku koji je otkrio da sam već 24 tjedna su me zapanjile vijesti, posebno s obzirom na to da sam još imala menstruaciju.”

Lilin prvi sin, sada star 19 mjeseci, neočekivano je došao u njezin život kada je izostala menstruacija. Bez njezinog znanja, mama je krenula na proslavu rođendana, nesvjesna činjenice da je već bila u sedmom danu trudnoće. Tek u travnju 2024., nakon pola godine, Lili je slučajno naišla na otkriće zatajene trudnoće. Izražavajući svoje iznenađenje, primijetila je: “Ovo je potpuno nečuveno. Samo sam htjela osigurati dobrobit dječaka.

Nakon što je prvotno iznenađenje nestalo, Lilin entuzijazam je porastao dok je iščekivala dolazak prinove u svoju obitelj. Osvrćući se na svoje iskustvo, podijelila je: “Ova je trudnoća bila nevjerojatno laka u usporedbi s mojim prethodnim. Ashley je bila zadivljena njome. Nisam uživala u tome što sam tijekom prošle trudnoće imala istaknutu bebinu kvrgu. Osjećala sam se ogromno, iako sam bila t. Zapravo je lijepo nemati veliki trbuh.

BONUS PRIČA:

Pojedinci koji su odrasli u obiteljima koje karakteriziraju nesigurnost, problemi ili kaos često smatraju da je izazovno otvoreno razgovarati o svom odgoju i oklijevaju priznati puni opseg svojih iskustava.

  • Odrasli koji su prošli kroz izazovno i nesretno djetinjstvo često pokazuju specifične, nijansirane kvalitete. Prepoznavanje ovih obrazaca ponašanja može pružiti vrijedan uvid i omogućiti vam da ponudite bolje razumijevanje i podršku sebi ili nekome vama dragom. Sljedeći popis ističe prvih 10 pokazatelja koji sugeriraju da su pojedinci iskusili izazovno djetinjstvo i odgoj, što ih čini prilično uobičajenim među mnogim ljudima. 1. Komplimenti im stvaraju nelagodu Pojedinci koje su odgajali roditelji koji su bili odsutni ili skloni stalnom kritiziranju često imaju probleme sa samopoštovanjem.

To se može očitovati u pretjeranoj samokritičnosti ili sklonosti umanjivanju vlastitih postignuća i osobnih kvaliteta. Posljedično, oni se mogu boriti s prihvaćanjem komplimenata ili pohvala zbog nedostatka bliskosti s primanjem takvih pozitivnih povratnih informacija, kao što pokazuje studija objavljena u Journal of Experimental Social Psychology. Iz nepoznatih razloga, doživljavaju nevoljne trzaje mišića. Njihova reakcija je trenutna kada se nenamjerno zalupe vratima, zbog čega se prepadnu i skoče sa svog sjedala. Jednostavan dodir ili ispružena ruka prema njima izaziva trzanje, jer očekuju taj osjećaj. Svaki glasan ili malo povišen glas rezultira trenutačnim trzajem. Ove suptilne reakcije pokazuju njihovu hiper-budnost i povećanu osjetljivost na vanjske podražaje.

Pretjerane isprike za njih su uobičajena tendencija. Ako osoba tijekom djetinjstva dobiva česte kritike i opomene, postoji mogućnost da zbog stalnog pripisivanja krivice razvije samopoimanje koje karakteriziraju česte pogreške i neprimjereno ponašanje. Njihovo ponašanje karakterizira patološka potreba za stalnim traženjem odobravanja i zadovoljavanjem želja drugih. Kako je izvijestio časopis “Medical News Today”, pojedinci koji nastoje zadovoljiti druge su oni koji se trude razveseliti one u svojoj blizini, često zanemarujući vlastite emocije.

Prirodna je želja tražiti naklonost drugih i nastojati im donijeti sreću kao sredstvo za postizanje ljubavi. Unatoč tome, za pojedince koji su iskusili izazovno odrastanje, njihova nepokolebljiva predanost ugađanju drugima može poslužiti kao zaštitna barijera protiv izdržljivih fizičkih i verbalnih maltretiranje.

Preporučeno