Mi se u nastavku našeg današnjega članka kao što i sami možet eda vidite po naslovu današnjega članka baziramo na najbolju domaću salatu koja postoji, a to je svakako kiseli kupus. Kako god se okrene, nema kuće koja u doba zime i zimskih praznika ne miriše na kiseli kupus. Jednostavno, on je odličan u formi salate, kao varivo, može se i dinstati i peći, tako da je u svim oblicima jako zdrav i dobar. 

Mnoge osobe u poslednje vreme trude se da sami sebi nakisele kupus kod kuće ,a sve je krenulo još pre tri godine, kada smo imali pandemiju uzrokovanu korona virusom. Tada su zgrade mirisale na ajvar, svako je hteo da ima baštu na balkonu, svako je kiselio kupus, i to je definitivno bila kućna radinost koju je svako upražnjavao. 

Mnogi oni koji su po prvi puta to radili, radili su razne greške, tako da je nekome znalo po celo bure kupusa da propadne. Međutim, sve što vam je potrebno jeste kupus, so i voda. Potrebno je samo potrefiti omer soli i vode, i naravno jedan kamen koji je malo teži. Mi danas donosimo i par trikova kako da imate kiseli kupus jako ujkusan, a da pri tome u vodu dodate i jedan sastojak. 

Kiseli kupus je verovali ili ne, nastao još pre 2.000 godina i to u dalekoj Aziji konkretno u Kini, gde je i izmišljen zapravo proces fermentacije. Pravo kvalitetan i dobar kiseli kupus mora da bude kila i po po jednoj glavici. Kako na pravi način pokiseliti kupus, pročitajte ovde.

Preporučeno