Prema kineskom kalendaru na kojme je bazirano orijentalni horoskop, pet osnovnih elemenata su meta, voda, drvo, vatra i zemlja. Ti elementi definišu naše živote i stvaraju uzročno posledničnu vezu. Ono što astrolozi smatraju jeste da ti elementi imaju snažan uticaj ne samo na ljudsku prirodu nego i na karakter svake moguće osobe. Oni determinišu način mišljenja i osobne preferce.

Obratite pažnju ako su u datumu rođenja zadnja dva broja: 0 ili 1 – karakteriše vas element metala, 2 ili 3 – karakteriše vas element vode, 4 ili 5 – karakteriše vas element drva, 6 ili 7 – karakteriše vas element vatre, 8 ili 9 – karakteriše vas element zemlje. Kada je u pitenju metal to je simbol fleksibilnsoti i koncentracije. Odlučni ste i uporni i verujete u sebe i svoje sposobnosti. Također, možete biti dosta rezervisani i imati potrebu za privatnim prostorom, neki vas mogu smatrati i pretencioznima. Uvek pomažete ljudima i pazite na sve voljene, ali nikada ne tražite pomoć od drugih. Nezavisan duh va pomaže u osvajanju ljudi.

Kada su u pitanju vaše visoke ambicije one vas mogu pretvoriti u uspešnu poslovnu osobu. Uživate u luksuzu, udobnosti i slobodi koju vam život može da ponudi. Iako tražite pažnju, također žudite za potpunim mirom. Kritični ste prema drugima, stoga imate poteškoća s ljubavnim vezama, i trvdoglavo ste.

Voda je simbol koji vas predstavlja kao osećajne osobe, imate razvijenu empatiju, intuiciju i kreativnost. Veoma ste komunikativni i ljudi vas zog toga vole. Vešt ste manipulator, tako da možete dominirati nad partnerom bez agresije. Vrlo ste ljubazni, lako dobijate poverenje i pažnju drugih ljudi. Ostatak pročitajte ovde.

Preporučeno