– Pire krumpir je definitivno jedan od najboljih priloga koji se može napraviti u današnje vrijeme. Jako dobro se kombinuje sa svim jelima, a od njega je korišteniji tek možda pomfrit, a i on se opet spravlja od krumpira. Slijedi i recept, kako napraviti najsavršeniji pire krumpir. 

Kada je riječ o sljubljivanju pire krumpira s raznim jelima, to je svestrana opcija koja nadopunjuje gotovo sve, ali istinski blista kada se posluži uz ukusan komad mesa, kobasice ili kremenadlu. Prilikom pripreme pirea važno je voditi računa o nekoliko ključnih čimbenika koji će rezultirati kremastim i ukusnim ishodom, nalik onima u restoranima. Početna i najvažnija smjernica je korištenje hladne vode za proces kuhanja.

Kako biste osigurali optimalno i ravnomjerno kuhanje, preporučljivo je suzdržati se od ulijevanja vruće vode u lonac i čekanja da provrije; umjesto toga, stavite krumpir u hladnu vodu jer ova metoda daje vrhunske rezultate. Kako biste osigurali da krumpir učinkovito upije sol, preporučuje se dodavanje soli u vodu od samog početka. Nakon što je krumpir završio s kuhanjem, preporučljivo je pustiti ga da se malo osuši prije gnječenja i dodavanja mlijeka i maslaca. Za kremastiju teksturu važno je dodati vruće mlijeko u krumpir. Kako biste poboljšali kremasti okus pirea, razmislite o korištenju milerama kao alternative mlijeku, što će dati posebnu aromu.

BONUS TEKST:

Otkako je Bejbi Lazanja pobijedio na nacionalnom izboru Dora, Hrvatska se smatra glavnim kandidatom za pobjedu na ovogodišnjoj Euroviziji, a njegove šanse za uspjeh samo su porasle nastupom u prvom polufinalu. Mladi glazbenik Marko Purišić izazvao je veliko zanimanje živahnom izvedbom pjesme “Rim Tim Tagi Dim” i simpatičnim pseudonimom koji je plijenio pažnju mnogih.

Unatoč usponu slave zahvaljujući lazanjama, Baby Lasagna, kada jede u talijanskom restoranu, preferira drugačije jelo – pizzu, točnije varijantu margarite. Iznenađujuće, on ima preferirani način za pravljenje lazanja, a nevjerojatno je jednostavan. Kako prenosi Slobodna Dalmacija, na pitanje o receptu za lazanje, glazbenik je otkrio da je njegova kulinarska tajna isključivo u siru. Marko jasno preferira sir, sir i još sira. Uživa ga složiti na vrh i zatim ispeći do savršenstva. Neosporna zvijezda jela nedvojbeno je sir.

Pojasnio je da mu meso nema veliki značaj, pa ga se lako odriče, a i kada ga konzumira, nema veliku važnost. Baby Lasagna izrazila je svoju sklonost tjestenini, a pizzu je proglasila najdražom hranom. Naime, spomenuli su da im je omiljena pizza Margherita, koja se sastoji od sira i tijesta bez mesa. Iako se u lazanje može uključiti i meso, iz Baby Lasagne naglašavaju da ono nije glavna atrakcija u ovom jelu.

Preporučeno