Sanja Marinković je autorka emisije “magazin in” koja je svojevremeno umela da kaže da je do sklapanja braka između nje i montažera došlo sasvim slučajno. Da su sasvim slučajno stali na ludi kamen 11.11. 2011. godine, te da je za organizaciju venčanja bio najviše zadužen mladoženja koji je svojoj mladoj napravio i bidermajer.

“Limuzina je došla po nas kući, a na putu do aerodroma jedno drugom smo se obećali na vječnu vjernost. Pošto su naše ulice pune rupa, bez obzira na to što je automobil izuzetno veliki, u jednom trenutku sam, želeći da se prebacim sa jednog na drugo sjedište, pala, a i ružno sam se potpisala”, oni su njih dvoje nakon toga, sa kumovima uputili u Pariz gde je upriličeno skromno venačnje.

“U hotelu je bilo romantično i predivno. Svečanu večeru smo organizovali u klubu Le matignon koji mi je preporučila Marijana Mateus i nije pogrešila jer smo se fantastično proveli. Imali smo i wedding cup cake koji je bio izuzetno ukusan, a nakon večere otišli smo u Hemingvej bar u sklopu hotela Ritz. Sutradan smo organizovali još jednu večeru i u Beograd se vratili pomalo mamurni.”

Također, otkrila je kako je umesto tradicionalne venčanice tada bila izabrala crvenu haljinu “Crvena boja je bila posebni hit te godine i videla sam je na svim naslovnim stranama modnih žurnala, i donosi sreću. Kad sam otišla kod kreatorke Suzane Perić da odlučimo kako će izgledati haljina, prvo me je pitala koju boju želim, a onda smo se za petnaestak minuta dogovorile o svemu ostalom. Za Aleksandra, koji je također bio ležerno odeven, stajling je birao Ašok Murti”.

Preporučeno