Kada je u pitanju najbolji teniser sveta Novak Đokoivć i njegova supruga Jelena Đoković nikako nisu imali nimalo lak životni put da bi stigli da ono što su sada. Ono što je poznato jeste da srpski as nije bio u zavidnoj finansijskoj situacij kada je bio na početku karijere i da su njegovi roditelji često morali da se zaduže da bu mu obezbedili sve uslove. Ali, ni Jelena nije navikla da luksuz “od malih nogu” a malo je poznato da se sama zarađivala džeparac.

Kako su domaći mediji preneli ona se svojevremeno bavila poptno drugačijim poslom nego danas. Jelena je na čelu fondacije Novak Đoković i bavi se humanitarnim radom, a nekada je bila zaposelna u kladionici. “Jelena je uvek bila drugačija od svih nas, bila je ambiciozna devojčica. Imala je probleme da se uklopi u društvo zbog toga. Htela je da trenira, uči, radi, a to naši vršnjaci nisu baš najbolje razumeli. Sada, kada gledam sa ove distance, dobro je što je bila vredna i uporna devojka.

Trenirala je tenis čitavu osnovnu školu i otud datira njeno poznanstvo sa Novakom. Sestra i ona želele su da odu u inostranstvo, a jedan od načina da to ostvare bile su sportske stipendije pošto im roditelji nisu imali novca. Sestra je prva otišla. i to je za Jelenu bio veliki šok jer je za nju izuzetno vezana”, rekla je Jelenina prijateljia iz mladosti i ona je otrkila kako je supruga Novaka zarađivala svoj džeparac.

Ona je radila kao šankerka u kladionici, i imala je platu oko 28.000 dinara, a uvek je dolazila pre svih na posao, bila je jako vredna, pedantna, povučena i svi danas u toj kladioni pričaju najbolje o njoj. Jelena je radila nekoliko meseci i uvek otvoreno priča o tome i ništa ne krije, i bila je promoterka po raznim događajima.

Preporučeno