Zdravko Čolić, hteli to neki priznati ili ne, je svakako najveća balkanska pevačka zvezda. To je čovek koji u svakom trenutku tri noći za redom može da napuni najveće arene i stadione širom regije. Jednostavno, njegove pesme su definitivno bez vremenske, i svakako da su sve zasnovane na ljubavi, a nikada nije bio poznat kako neke njegove kolege da ulazi u konflikte sa drugim kolegama, zarad slave i klikova.

Udaljio se i od beograda, napravio je veliku vilu u predgrađu ima tek par komšija, a tamo je sa suprugom Aleksandrom i dve ćerke. Iako je uvek bio otrov za ženska srca, čola je svoje poklonio običnoj nastavnici, sa kojom je i dobio dve spomenute ćerke.

Međutim, ono što se umedijima jako malo piše jeste činjenica da skoro nikako ne spominje svoje roditelje. On je ako niste znali odrastao u Sarajevu, a na povratku iz tadašnje JNA dočekao ga je otac Vlado i majka Stana. Majka je preminula 2009 godine, a otac Vlado samo godinu dana posle, i o su svakako bile najteže godine za ovog popularnog pevača

” Kada sam se rodio, moj otac je hteo da mu sin bude zdrav i izabrao mi je ime Zdravko. Kada se rodio moj brat, otac je želeo da se zove Jugoslav, po državi, jer je on bio oficir. Bunio sam se rekavši da ću ga ja uvek zvati Dragan. Imao je sreću da moje ime pobedi. Roditelji su sve učinili kako bi brata i mene izveli na pravi put i sve najbolje su dali nama dvojici. Otac mi je kupio prvi gramofon, prvu gitaru… I sve to od jedne plate, jer je mama bila domaćica” – rekao je Zdravko svojevremeno za srpske medije. 

Preporučeno