Danas jako teško pratiti sve trendove, pogotovo kada su u pitanju imena ali ono što je sigurno jeste činjenica da su napopularnija kratka imena pogotovo za devojčice. Iako je ovo ime trend trenutno u Srbiji, istina je ta da ipak potiče sa Bliskog Istoka.

Danas izbor imena za dete predstavlja veliki izazov za buduće roditelje, a mnogi od njih smatraju da imaju ozbiljan zadatak i odgovornost kada je ime u pitanju. Razlog tome jeste što smatraju da dete mora celi život da živi s tim imenom i u isto vreme da ga izdvaja od drugih.Iako se trendovi brzo i stalno menjaju, i dan danas su ostala napopularnija neobična i kratka imena za devojčice koja imaju što neobičnija značenja.

Pored veikog broja roditelja koji za svoju decu još uvek biraju starinska i klasična imena, koja ostaju za sva vremena, danas još veći broj u Srbiji daju imena koja su poreklom sa Bliskog Istoka. A upravo ovo ime je jedno od napopularnijih imena koja se najčešće daju ženskoj deci u Srbiji, a uz to ima i prelepo značenje.

Sara, ime koje je izvedeno od reči sarai koja znači vladarica, žena visokog ranga. Na arapskom ovo ime znači “ona koja donosi sreću gledaocima, radosna i vesela.” Osim u Srbiji ovo ime je poznato i kod hrišćana kao i kod muslimana, i stoji na listi 10 napopularnijih imena imena u poslednjih nekoliko godina. Mnogi roditelji su davali ovo ime deci bez da znaju njegovo značenje, ustvari razlog je bio samo taj jer su se njhove bake tako zvale.

Preporučeno