Tragedija se dogodila sinoć tokom žestoke svađe navijača u Fruškogorskoj ulici u Futogu. U nesretnom incidentu poginula su dva mladića, N.Š. (19) i M.M. (20), pri čemu su četvorica mladića privedena zbog sumnje da su počinili krivično djelo vatrenim oružjem. Internet zajednica je izrazila saučešće zbog gubitka ovih obećavajućih mladih života. N.Š. preminuo na licu mjesta, dok je M.M. pronađen je povrijeđen u blizini.

 

 

Nažalost, pokušaj M.M. da pobjegne sa mjesta zločina doveo je do kašnjenja u dolasku Hitne pomoći i policijskih ekipa, što je njihov dolazak odgodilo za skoro pola sata. Osobe u pritvoru, N.L. (23), D.D. (24), O.R. (21), i B.G. (26), svi su iz Novog Sada i optuženi su da su odgovorni za smrt obojice N.Š. i M.M. u bolnici. Nezvanični izvještaji pokazuju da je jedan od pritvorenih ranije bio u zatvoru zbog krijumčarenja migranata, dok su ostali imali ranije policijske dosijee u vezi sa krivičnim djelima droga. Jedan od osumnjičenih, N.L., priznao je ubistvo oba mladića.

 

 

Jedna od osoba uključenih u slučaj, 24-godišnji muškarac po imenu D.D., ranije nije imao krivični dosije. Osumnjičeni su uhapšeni u svojim domovima dok su bili samo u donjem vešu. Lokalno više javno tužilaštvo u Novom Sadu nedavno je otkrilo da osumnjičenima može biti izrečena kazna doživotnog zatvora za krivično delo teško ubistvo, uz nedozvoljenu proizvodnju, posedovanje, promet i nošenje eksplozivnih materija i oružja. Prema nezvaničnom izvoru, N.L., on je delovao u samoodbrani i priznao da je kriv. Navodno je tvrdio da su mu dva mladića pretila mačetama i da će ga baciti u Dunav. N.L. izjavio da je iz svoje kuće uzeo vatreno oružje i naišao na N.Š. i M.M. Prema izvoru upućenom u slučaj, N.L. je izjavio da je ušao u vozilo sa prijateljima izvan svog prebivališta, uzeo vatreno oružje i pucao u pravcu žrtava.

 

 

Navodi se da nije bio siguran da li ih je ubio ili povrijedio. Policija u Novom Sadu hitno je privela osumnjičene N. L. (23), D. D. (24), O. R. (21) i B. G. (26) u vezi sa pucnjavom koja se dogodila u Fruškogorskoj ulici u Futogu. Incident je rezultirao smrću N. Š. (19) na licu mesta i teškom ranjavanju M. M. (20), koji je kasnije podlegao povredama u bolnici. Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, dok policija nastavlja sa uviđajem kako bi se utvrdio puni obim događaja.

Preporučeno