Pukim slučajem Petar je nakon 14 godina, kako je mislio, blažene zajednice, naišao na surovu stvarnost. Njegov izvještaj o ovom otkriću na Redditu brzo je zadobio široku pozornost i preko noći postao senzacija.

Jednog tipičnog dana, nakon svoje uobičajene radne rutine, smjestio se za svoj uobičajeni razgovor sa svojom kćeri. Upustili su se u svoj uobičajeni dijalog, raspravljajući o događajima tog dana. Međutim, tijekom njihove razmjene, djevojka je izgovorila rečenicu koja je u njemu izazvala osjećaj sumnje. U trenu su njezine riječi srušile temelj cjelokupne njegove egzistencije.

Tijekom našeg razgovora kći mi je prepričavala svoje uobičajene priče. Međutim, usred poznatih detalja, jedan podatak mi je zaokupio pozornost. Spomenula je da je naša mama posjetila kuću našeg susjeda, što me navelo da dublje istražim stvar. “Po povratku iz škole primijetila sam da mame nema. Tada mi je prišla susjeda i uvjeravala me da će se mama uskoro vratiti”, prenijela mi je kći.

Ne gubeći vrijeme, Petar je žurno ispitao suprugu o njezinoj prisutnosti u susjedovoj kući.

Unatoč njezinim pokušajima da izmisli izgovor, ja posjedujem intimno razumijevanje njezina karaktera, što mi omogućuje da prozrem laž. Na kraju je podlegla emocijama i priznala da se poljubila s našim susjedom. No, brzo je prepoznala nemoralnost svojih postupaka i prestala s nesmotrenošću. Iako je prošlo dosta vremena, svjestan sam njezine vještine u prijevari, što me navodi na sumnju da su se njezini prijestupi protezali dalje od običnog ljubljenja. Potaknut bijesom, istjerao sam suprugu iz naše rezidencije. Međutim, zbog naše kćeri i našeg dugotrajnog 14-godišnjeg braka, nevoljko sam pristao potražiti bračno savjetovanje i dopustio joj povratak u naš dom.

Međutim, njegovim nevoljama nije bio kraj. Neizvjesnost ga je nemilosrdno grizla. “Kasnije sam otkrio da susjed i žena razmjenjuju poruke otprilike mjesec dana. Naletio sam na eksplicitne fotografije koje mu je poslala. Tvrdi da mu je poslala samo slike lica i stražnjice u hlačama, te da Eksplicitne fotografije nabavila je s interneta, a on joj je zauzvrat poslao slike svog spolovila. Kad sam je pitao o veličini, inzistirala je da je mali, ali ja ostajem skeptičan – priznaje očajni Petar. Tražeći utjehu i smjernice obratio se internetu nadajući se da će ga netko uvjeriti da je cijelu muku izmislio.

“Zašto se dvije osobe koje intenzivno raspravljaju o seksualnim temama ne bi upustile u taj čin kada im se za to pruži prilika? Osim toga, za one koji su doživjeli sličnu situaciju, kako se može obnoviti intimnost sa ženom?” upitao je. Zatim je spomenuo da su od tada već zaspali, ali mu njezini postupci često zaokupljaju misli i ne može ih otresti iz misli.

Izrazio je svoju frustraciju svojim internetskim pratiteljima, priznajući da ga ljubav prema njoj dovodi do ruba ludila. Jedan od savjeta koji je dobio bio je da razmisli o pretpostavci da mu je supruga bila nevjerna, a zatim razmisli o tome može li pronaći u sebi snage da joj oprosti, jer bi to za njega vjerojatno bio najlakši put.

Bilo je i drugih koji su dijelili sličnosti. Razmotrite scenarij ostanka u vezi sa ženom, zanemarujući specifičnosti njihovih prošlih interakcija. To će bez sumnje zahtijevati dosta vremena i razmišljanja. To su bile riječi koje mu je napisao drugi pojedinac.

Preporučeno